Home Recepten Tandoori kip spiesjes

Tandoori kip spiesjes

door Peter Eemsing
0 reageer 105 views
Tandoori kip spiesjes

Tandoori kip spiesjes komen oorspronkelijk uit de Indiase subcontinent en is vernoemd naar de traditionele kleioven, of “tandoor”, waarin het traditioneel wordt bereid. Het kenmerkt zich door de marinade van yoghurt en specerijen, waaronder het karakteristieke tandoorikruid, dat de kip zijn kenmerkende smaak geeft. Hier is een basisrecept voor tandoori kipspiesjes die je kunt maken op de bbq, Ofyr, Contactgrill of gewoon in een grillpan. De kerntemperatuur moet ongeveer 72-74 graden zijn.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 150 ml yoghurt
  • 2 eetlepels tandoori masala (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje verse gember van ongeveer 2 cm, geraspt
  • Sap van 1 limoen
  • Zout naar smaak
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • Houten of metalen spiesjes

Instructies:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van gelijke grootte.
  2. Meng de yoghurt, tandoori masala, fijngehakte knoflook, geraspte gember, limoensap en zout in een kom. Voeg de kip toe en meng goed zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Dek af en zet in de koelkast om te marineren, minimaal 2 uur, maar idealiter ‘s nachts.
  3. Als je houten spiesjes gebruikt, week ze dan minstens 30 minuten in water voordat je ze gebruikt om te voorkomen dat ze verbranden op de grill.
  4. Rijg de gemarineerde kip, paprika en ui afwisselend aan de spiesjes.
  5. Verwarm de grill, Ofyr of de barbecue op middelhoog vuur. Grill de spiesjes ongeveer 6-8 minuten, waarbij je ze regelmatig omdraait tot de kip volledig gaar is.
  6. Als je een contactgrill gebruikt warm je die voor op 180 graden en grill ze ongeveer 4-5 minuten.
  7. Serveer de tandoori kipspiesjes met naanbrood, rijst, en/of een frisse salade.

Houd er rekening mee als dit recept thuis wordt bereid kan afwijken van de traditionele bereiding in een tandoor. Het doel is echter om de rijke, rokerige smaak van traditionele tandoori kip zo dicht mogelijk te benaderen.


Koken op de Ofyr

Wartmann keramische contactgrill

Met deze gloednieuwe Wartmann keramische contactgrill maak je in een handomdraai krokante tosti’s, panini’s, lekkere gegrilde groenten en wat denk je van heerlijke biefstukjes of homemade hamburgers. Er zit zelfs een kerntemperatuur meter bij die er voor zorgt dat je vlees perfect rare, medium rare of well done is. Deze nieuwe Wartmann grill is Pfas vrij en word geleverd met een extra wafelplaten. Dit recept voor de Brownie wafels is ook gemaakt met deze vlakgrill!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...