Home Recepten Thaise mosselen in kokosmelk met citroengras

Thaise mosselen in kokosmelk met citroengras

door Peter Eemsing
0 reageer 5,1K views
Thaise mosselen

Mijn grote favoriet zijn deze Thaise mosselen, ik vind niets lekkerder dan dit simpele Thaise mossel recept! Heerlijk met een kommetje warme geurende Pandan of Jasmijn rijst.

Lees voordat je begint dit artikel

Ingrediënten voor 2-3 personen

2 kilo mosselen
1 flinke bos koriander
2 stengels selderij
1 witte ui
4 tenen knoflook
1 rode peper
Stuk gember van ongeveer 4-5 centimeter, in dunne plakjes
1 stengel citroengras, in 2-3 stukken gesneden
Vissaus
200 milliliter kokosmelk

Bereiding Thaise mosselen

Was de mosselen en verwijderde de kapotte en dode mosselen.

Snij de steeltjes van de bos koriander en leg de blaadjes apart Snij de ui in kleine stukjes, de knoflook, peper en selderij in dunne plakjes. Verwijder desgewenst de zaadlijsten van de peper als je wat minder pittig wil. Verwarm een grote pan(wok) op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Fruit de ui, knoflook en koriandersteeltjes tot de ui glazig begint te worden Voeg dan de peper, fijngesneden gember en citroengras toe en bak nog even mee,

Doe vervolgens de afgegoten mosselen erbij en bak op een hoog vuur tot het merendeel van de mosselen open staan. Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk en 1 a 2 eetlepels vissaus toe naar smaak.

Laat nog 8-10 minuutjes langzaam pruttelen en snij ondertussen de korianderblaadjes fijn

Schep de mosselen nog een keer goed om met de fijngesneden korianderblaadjes

Serveer in de pan          

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...