Home Recepten Tagliatelle con Pomodorini, Basilico e Mozzarella 

Tagliatelle con Pomodorini, Basilico e Mozzarella 

door Peter Eemsing
0 reageer 58 views
Tagliatelle con Pomodorini

Tagliatelle con Pomodorini, Basilico e Mozzarella. Is een snelle vegetarische tagliatelle met trostomaatjes, basilicum en mozzarella is een mooie basis om een typische ‘snelle’ maaltijd in Italië op tafel te zetten. Trostomaatjes (pomodorini), basilicum (basilico) en mozzarella zijn veelgebruikte ingrediënten in de Italiaanse keuken. Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten Tagliatelle con Pomodorini:

200 gram verse tagliatelle ( of gedroogde)

200 gram trostomaatjes

1 bol mozzarella (ongeveer 125 gram)

Een handvol verse basilicumblaadjes

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

Optioneel: 1 teentje knoflook, fijngesneden

Optioneel: 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 10 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Totale tijd: 20 minuten

Instructies:

Voorbereiden: Was de trostomaatjes en basilicumblaadjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes of scheur deze in kleinere stukken.

Koken: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de verse tagliatelle toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Meestal duurt dit 3 tot 5 minuten.

Tomaten bereiden: Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de trostomaatjes toe en bak deze tot ze zacht zijn en beginnen te barsten. Als je knoflook gebruikt, kun je deze nu toevoegen en even meebakken.

Mozzarella en basilicum: Voeg de mozzarellablokjes toe aan de pan met tomaten en roer tot ze beginnen te smelten. Scheur de basilicumblaadjes met je handen in kleinere stukken en voeg ze toe aan de pan.

Kruiden: Voeg zout en peper naar smaak toe. Als je balsamicoazijn gebruikt, voeg dan nu een eetlepel toe voor wat extra smaak.

Combineren: Giet de gekookte tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met het tomaten-mozzarella mengsel. Roer goed om alle ingrediënten te combineren.

Serveren: Verdeel de tagliatelle over twee borden, besprenkel met de resterende olijfolie en serveer onmiddellijk.

Dit eenvoudige en smaakvolle gerecht, Tagliatelle con Pomodorini, combineert klassieke Italiaanse ingrediënten voor een snelle en heerlijke maaltijd.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...