Home Boeken Patisserie van Christophe Felder

Patisserie van Christophe Felder

door Christa Dreef
0 reageer 2,4K views

Al jaren lees ik kookboeken. Ik vind het heerlijk, het ontspant en brengt je op ideëen om lekker in de keuken te gaan prutsen. En dat gepruts maakt mijn hoofd leeg, wat ik met mijn werk goed kan gebruiken. Ik hou enorm van lekker eten en heb regelmatig een soort van zoetigheid behoefte, maar erg handig in het maken van zoete lekkernijen ben ik niet.

Vroeger reed ik daarom bij zo’n aanval even naar de bakker of ging ik langs de traiteur of naar de winkel. Sinds we toch wel wat afgelegen op ons boerderijtje wonen, doe ik dat niet meer. Ik zorg voor een basisvoorraad (de Hanos voorziet in die behoefte) en stuiter vrolijk mijn keuken in.

Patisserie van Christophe Felder

En echt, geloof me of niet, maar met dit geweldige boek, dat prima fungeert als gids en naslagwerk, maak je meest verukkelijke creaties, alhoewel het me nog niet gelukt is om de macarons die in dit boek beschreven staan net zo mooi te maken!

PATISSERIE! is in één woord een boek dat eruit springt, niet alleen wat beschrijving van technieken en recepten bereft, ook wat betreft kleur. Het boek is heel praktisch en aan de hand van duidelijke foto’s kun je stap voor stap volgen hoe e.e.a. bereid wordt. Met recht het ultieme handboek voor iedereen die van zoete lekkernijen houdt en het lekker vindt om zelf aan de slag te gaan.

Het boek bevat 210 recepten, allemaal geïllustreerd met stap-voor-stap-foto’s. Taarten, cake, koeken, biscuits, macarons maar ook diverse vullingen, mousse, etc. Christophe Felder is een meester banketbakker die erin geslaagd om op eenvoudige wijze zijn recepten uit te leggen en toont zich daarmee  ook een pedagogisch talent. Zijn recepten zijn helder en duidelijk beschreven en de stap-voor-stap foto’s bieden een goede ondersteuning.

Het boek is geschreven met steeds de amateur in het achterhoofd en is daarom een  uitermate geschikte handleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in patisserie.

Patisserie kost €30,00 en is hier verkrijgbaar.

Je steunt, met het aankopen van boeken via koksland.nl, de lokale boekhandel. Aankopen boven de 15 euro worden kosteloos verstuurd. Voor aankopen onder de 15 euro betaald u 1.95 verzendkosten! 

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...