Home Recepten Tabbouleh bulgur salade

Tabbouleh bulgur salade

door Christa Dreef
0 reageer 832 views
Tabbouleh

Tabbouleh is een prachtige klassieke Arabische salade waarin gebruik gemaakt wordt van bulgur, waardoor de salade een wat nootachtige smaak krijgt. Deze smaak completeren we met tomaten, komkommer, kruiden en citroen. Deze salade smaakt heerlijk bij het recept voor gestoofde aubergine, ook te vinden op deze website. De hoeveelheid in dit recept is voldoende als bijgerecht voor 6-8 personen.

Ingrediënten voor 6-8 personen:

  • 175 gram bulgur
  • 3 eetlepels olijfolie ( of 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel walnotenolie)
  • sap van 1 citroen
  • 15 gram fijngehakte verse peterselie
  • 15 gram fijngehakte verse koriander
  • 5 gram fijngehakte verse munt
  • 1 lente ui heel fijn gesneden
  • 1 groene paprika, heel fijn in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes ontdaan van de zaadlijsten maar met schil
  • 2 grote tomaten ontdaan van zaad en in heel kleine blokjes gesneden
  • Met een molen gemalen zout en peper naar smaak

Bereidingswijze tabbouleh

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (meestal zo’n 10 minuten weken in kokend heet water). Giet de bulgur af en dep droog. Doe in een mooie kom en meng met de olijfolie, citroensap en zout en peper uit de molen. Als je de nootachtige smaak nog extra wilt benadrukken gebruik je 1 eetlepel walnotenolie. Voeg vervolgens de fijngehakte kruiden , lente ui, paprika, tomaten en komkommer toe en roer goed door. Maal er nog een snufje zout en peper overheen en serveer uit.

Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl

Tabbouleh bulgur salade

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...