Home Recepten Steak Tartaar recept

Steak Tartaar recept

door Peter Eemsing
0 reageer 107 views
Steak Tartaar recept

Steak Tartaar recept. Dit heerlijk klassieke Frans gerecht dat bestaat uit rauw rundvlees, fijngesneden en gemengd met verschillende ingrediënten met een rauwe eidooier bovenop, krijg je bijna nooit meer in een restaurant. Vaak is het een kwak fijn gemalen vlees wat op filet American lijkt en nergens naar smaakt. Mocht je dit toch in een restaurant willen bestellen, vraag dan altijd of het vlees met de hand is gesneden! Het gebruik van hoge kwaliteit ingrediënten is cruciaal, en het met de hand snijden van het vlees is een hele belangrijke stap die bijdraagt aan de smaak en textuur van dit heerlijke gerecht.

Steak Tartaar recept voor Twee Personen

Ingrediënten voor 2 personen, 689 kcal per persoon:

300 gram verse biefstuk van hoge kwaliteit
2 verse eidooiers
2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
2 augurken, fijngehakt
1 kleine sjalot, fijngehakt
2 theelepels Dijon mosterd
4 eetlepels olijfolie extra vergine
Een paar druppels Worcestersaus (naar smaak)
Tabasco (naar smaak)
Zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)
Verse peterselie, fijngehakt voor garnering

Optionele toevoegingen:
Een paar ansjovisfilets, fijngehakt
Een handvol verse kervel of bieslook, fijngehakt

Instructies:
Vlees voorbereiden:
Begin met het vlees minstens een half uur voor de bereiding in de koelkast te koelen, of laat het niet helemaal ontdooien, zodat het stevig genoeg is om te snijden.
Snijd het vlees met een scherp mes in zeer kleine dobbelsteentjes. Het is belangrijk om het vlees met de hand te snijden omdat je zo de structuur van de biefstuk behoudt, wat resulteert in een betere textuur en smaak. Een vleesmolen of keukenmachine maakt het vlees te fijn en de textuur papperig.

Mengen:
In een middelgrote mengkom, combineer de fijngehakte biefstuk met de sjalot, kappertjes en augurken.
Voeg de Dijon mosterd, olijfolie, Worcestersaus en Tabasco toe. Meng voorzichtig met een vork of lepel om de ingrediënten goed te combineren zonder het vlees te pletten.

Op smaak brengen:
Breng het mengsel op smaak met zout en zwarte peper. Proef en pas de smaakmakers aan naar jouw voorkeur.

Serveren:
Verdeel het mengsel gelijkmatig over twee borden, gebruik een kookring om je tartaar in een nette ronde vorm te krijgen, zoals op de foto.
Maak een kleine kuil in het midden en plaats voorzichtig een rauwe eidooier.

Garneer met verse peterselie en eventueel wat extra kappertjes, augurken en fijngehakte kruiden.

Presenteren:
Serveer onmiddellijk met geroosterde broodjes of knapperige toastjes en extra mosterd aan de zijkant.

Bereidingstijd van dit Steak Tartaar recept:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Het is essentieel om te benadrukken dat, vanwege het rauwe karakter van steak tartaar, alleen het beste vlees gebruikt moet worden, en dat het gerecht direct na bereiding geserveerd moet worden. Het is ook belangrijk om goede keukenhygiëne te hebben, vooral als je met rauwe producten werkt. Maak dit gerecht niet in een hele warme keuken vanwege de hygiene en de kans op bacteriën.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...