Home Recepten Gekookte kipfilet maaltijdsalade, krulsla, venkel en kappertjes

Gekookte kipfilet maaltijdsalade, krulsla, venkel en kappertjes

door Peter Eemsing
0 reageer 29 views
Gekookte kipfilet maaltijdsalade

Gekookte kipfilet maaltijdsalade, krulsla, venkel en kappertjes. Deze maaltijdsalade met gekookte kipfilet, krulsla, venkel en kappertjes is een perfecte combinatie van smaken en texturen. De malse kipfilet vormt de basis van deze salade, terwijl de knapperige venkel en pittige kappertjes een verrassende twist toevoegen. De frisse krulsla zorgt voor een aangename bite en je huisgemaakte dressing brengt alles samen. Deze salade is ideaal voor een lichte lunch, brunch, voorgerecht of avondmaaltijd.

Ingrediënten voor twee personen:


2 kipfilets (ongeveer 200 gram per stuk)
100 gram krulsla (lolo bionda of een andere frisée)
1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels kappertjes
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel Dijonmosterd
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
1 citroen, in partjes gesneden
Optioneel in kwarten gesneden cherrytomaten als garnering rondom de salade

Bereidingswijze gekookte kip maaltijdsalade:

Kipfilet Koken: Breng een pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de kipfilets gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Haal de kipfilets uit het water en laat ze afkoelen. Snijd de afgekoelde kipfilets in dunne plakjes.

Venkel Voorbereiden: Snijd de venkelknol in dunne plakjes. Om de venkel extra knapperig te maken, kun je de plakjes even in ijswater leggen en daarna goed afdrogen.

Dressing Maken: Meng in een kom de olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd, fijngehakte knoflook, zout en peper. Klop alles goed door elkaar tot je een gladde dressing hebt.

Salade Samenstellen: Verdeel de plakjes gekookte kipfilet over twee borden. Leg daarover de dunne plakjes venkel en strooi de kappertjes eroverheen. Voeg de krulsla toe bovenop de kip en venkel.

Afwerking: Besprenkel de salade met de dressing en strooi de geraspte Parmezaanse kaas eroverheen. Garneer met partjes citroen aan de zijkant van het bord voor extra frisheid. 

Optioneel in kwarten gesneden cherrytomaten als garnering rondom de salade

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...