Home Recepten St. Louis stijl ribs voor mannen met een hele grote ….

St. Louis stijl ribs voor mannen met een hele grote ….

door Peter Eemsing
0 reageer 6,7K views
St. Louis stijl ribs

BBQ 😉 In Nederland zijn spareribs populair, maar dat zijn eigenlijk geen echte spareribs. In Amerika noemen ze die de baby back ribs. Niet het lekkerste gedeelte van de Ribs. Wij gaan vandaag voor de langzaam gegaarde St. Louis cut ribs. Dus vanochtend mijn haar in een staartje gedaan, baard laten groeien, crocs uit en bergschoenen aan en mijn armen vol met tatoo’s geplakt zodat ik  de ‘look’ van een pitmaster heb 😉

Maak zelf je rub en sauzen. Dan weet je wat je eet! En koop losse vuurbakjes voor in je bbq, zodat je mooi indirect kunt grillen! Je kunt deze ribs natuurlijk ook heel goed sous vide garen, dan heb je ze helemaal perfect!

Dit is een mooi recept voor mensen met een hele mooie grote bbq waarvan je de temperatuur goed kan reguleren. Dus hopla je Big Green egg, kamado of weber uit het stof halen. Op een regenachtig dagje als vandaag zijn de St. Louis style ribs geweldig om mee te experimenteren om meer uit je bbq te halen.  Je kunt ze kopen bij een goede slager en hem ook vragen om ze voor je schoon te maken en lees het Artikel van Noskos hieronder!

Noskos is de Auteur van ‘Het vuur de baas’ en BBQ Blogger of the Year. en heeft een goede uitleg geschreven over het klaar- en schoonmaken van de ribs, lees hieronder!

https://www.bbq-nl.com/2011/03/st-louis-style-ribs.html

Ingrediënten St. Louis stijl ribs

Bbq rub naar smaak
Bbq saus naar smaak
2 kg St. Louis style ribs
glas appelsap

Bereiding

Maak de ribs schoon voor gebruik, lees hierboven het artikel van Noskos. (In Nederland krijg je vaak de Ribs met nog een vetlaag erop. Die kan je diagonaal insnijden en goed insmeren met je rub, maar je kan hem ook verwijderen, ik snijd hem zelf in en laat het vet langzaam smelten) Wrijf ze rondom goed in met je Rub, wikkel in folie en laat een nachtje rusten in je koelkast. De volgende dag haal je ze uit de koeling en laat ze langzaam op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen je bbq voor op ongeveer 110-120 graden. Ik gebruik Bast briketten omdat ik die goed kan reguleren qua temperatuur. In deze hele bereiding gaat de deksel na elke handeling weer op de bbq.

Zorg ervoor dat je de ribs niet bovenop de briketten legt, maar dat je ze indirect gaat grillen!

Plaats de ribs met de onderkant op de bbq en 1 uur langzaam garen op op 110 graden. Doe je Appelsap in een plantenspuit en spuit je ribs elke 45 minuten goed in. ( ik gebruik appel/perensap ) Ondertussen maak je je bbq saus waarmee je ze straks gaat aflakken Na 1+4 uur kan je met een kerntemperatuurmeter de gaarheid van je vlees meten. Die moet ongeveer 90 graden zijn tussen de botten. (elke bbq werk anders, dus meten is weten) Heb je geen kerntemperatuur meter kan je de breektest doen, als je je ribs oppakt moeten ze langzaam uit elkaar vallen maar net niet helemaal. Als de ribs ongeveer een kerntemperatuur hebben van 85 graden, of na 1+4 uur) ga je ze nog 2 keer insmeren met je saus totdat ze de juiste kerntemperatuur van 90 graden hebben bereikt, of 2 keer 20 minuten. Laat je ribs nog 10 minuten rusten, snij ze in stukken en serveer. Ze zijn dan boterzacht en om te smullen!    

Ribs Sous Vide garen

Vacumeer je rits met de rub en een glas appelsap. Het mooist is om dit 24 uur van te voren te doen en deze in de koeling te laten liggen. Dan 25 uur garen op 65 graden garen geeft een heerlijk sappig en mals vlees en vet structuur aan je ribs. Brand ze daarna nog wel even af op je bbq of in je oven en smeer hem lekker in met je saus.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...