Home Recepten Palak Chicken, spinazie met kip

Palak Chicken, spinazie met kip

door Peter Eemsing
0 reageer 138 views
Palak Chicken

Palak Chicken is een traditioneel Indiaas gerecht dat bestaat uit kip en spinazie, gekookt in een aromatische en kruidige saus. “Palak” betekent spinazie in het Hindi, en dit gerecht is een heerlijke manier om de smaak van spinazie te combineren met een lekkere malse kip.

Palak Chicken wordt gemaakt door stukjes kip te marineren en vervolgens te koken met een puree van verse spinazie. De saus is meestal op basis van uien, tomaten, knoflook, gember en een mix van Indiase specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma en garam masala. 

Palak Chicken is populair vanwege zijn rijke smaak en de voedingswaarde van spinazie, en het wordt vaak geserveerd met basmatirijst, naanbrood of chapati. Met dit recept haal je een stukje India op tafel.

Palak Chicken (voor vier personen)

Ingrediënten:
Voor de kip en spinazie puree:
1 hele kip, in stukken gesneden
400 g verse spinazie
2 middelgrote uien, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, fijngehakt
2 groene chili’s, fijngehakt
2 tomaten, fijngehakt
2 tl komijnzaad
2 tl gemalen koriander
2 tl garam masala
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
4 el plantaardige olie
Zout naar smaak
Verse koriander of munt voor garnering

Voor serveren:
Gekookte basmatirijst
Naanbrood

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding + 40 minuten koken

Bereidingswijze:


Spinazie bereiden:
Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de spinazie gedurende 2 minuten tot ze slap is.
Giet de spinazie af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
Pureer de spinazie in een blender tot een gladde puree en zet apart.

Kip bereiden:
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg het komijnzaad toe en laat het een paar seconden sputteren.
Voeg de fijngehakte uien, knoflook en gember toe en bak tot de uien goudbruin zijn.
Voeg de groene chili’s en tomaten toe en kook tot de tomaten zacht zijn.
Voeg de gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder en zout toe en bak een paar minuten tot de kruiden goed gemengd zijn.
Voeg de kipstukken toe en bak tot ze rondom goudbruin zijn.

Kip en spinazie combineren:
Voeg de spinaziepuree toe aan de pan met kip en roer goed door.
Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 25-30 minuten, of tot de kip gaar is en de smaken goed gemengd zijn.
Voeg de garam masala toe en roer goed door.

Serveren:
Garneer met verse koriander.
Serveer de Palak Chicken met gekookte basmatirijst en naanbrood.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...