Of je nu in dit recept kokkels of vongole gebruikt dat is om het even, de kokkels zijn vaak het hele jaar beschikbaar en een stuk goedkoper dan de vongole schelpjes. Dit recept is een variant op het traditionele recept, dat je ook op deze website kunt vinden. Als je schelpen koopt, zorg ervoor dat ze allemaal dicht zijn. Tijdens het koken komt er vocht vrij en dat is een belangrijk smaak onderdeel van het gerecht.
Peper en zout is niet nodig, het kookvocht is lekker ziltig en voor de pit gebruik je sake en het chilipepertje.
Voor 4 personen, in 20 minuten op tafel
Ingrediënten Spaghetti Vongole met Aziatische twist:
1 kg vongole of kokkels, wij nemen 1 kg voor twee personen omdat we zo lekker vinden.
1 pakje spaghetti 500 gram
4 flinke tenen knoflook
15 gram verse koriander
15 gram Thaise basilicum
20 cl sake
4 chili pepertjes (rawit)
Bereiding Spaghetti Vongole
Dit recept voor Spaghetti Vongole heb je in 20 minuten op tafel staan.
Breng water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de instructie op je verpakking. Na het koken giet je de pasta af en zet apart in een vergiet.
Onder het koken van de pasta breng je aan pan op temperatuur met een flinke scheut olie, lekker hierbij is de Valderrama Picudo olijfolie. Voeg de knoflook en de fijngesneden pepertjes toe. Bak deze vervolgens even totdat de geur goed vrijkomt. Dan ga je de schelpjes toevoegen en wacht tot ze allemaal openstaan. Blus af met de sake en bestrooi met de koriander en Thaise basilicum.Schep even goed om en voeg de spaghetti toe. Meng goed met elkaar en serveer uit. Je kunt de pasta en de schelpjes natuurlijk ook apart van elkaar serveren.
Eet smakelijk!