Home Recepten Semifreddotaartje met verse aardbeien

Semifreddotaartje met verse aardbeien

door Christa Dreef
0 reageer 1,4K views
semifreddotaartje met verse aardbeien

Semifreddo is een Italiaans nagerecht. Het is eigenlijk een half bevroren dessert met de textuur van een bevroren mousse. De mousse wordt normaliter bereid met eigeel, suiker, room en opgeklopt eiwit. Voor dit semifreddotaartje met verse aardbeien gebruiken we geen eieren, waardoor het iets compacter wordt.

Ingrediënten:

  • 600 gram verse aardbeien
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram fijne suiker
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 75 gram roomboter
  • sap van een halve citroen
  • 1 pak Verkade Nizza Karamel Zeezout
  • Eventueel voor de garnering 100 ml slagroom met 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze semifreddotaartje met verse aardbeien:

Verwijder de kroontjes van de aardbeiden. Snijd 250 gram aardbeien in stukjes. Leg de rest van de aardbeien apart. Doe de aardbeien in de magimix en voeg de suiker toe. Mix de aardbeien tot een gladde saus, zo’n 5 minuten, zodat de suiker mooi is gesmolten en saus mooi glad is. Voeg vervolgens het sap van de halve citroen toe, roer door en zet het koud weg.

Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de Verkade koekjes in een keukenmachine, ik gebruik daarvoor een grote magimix. Doe de koekkruimels bij de gesmolten roomboter en roer door elkaar. Bekleed een springvorm met vershoudfolie. Doe het koekmengsel in de vorm, verdeel goed zodat de hele bodem is bedekt.Druk goed aan. Klop de slagroom stijf. Doe de Griekse yoghurt bij de slagroom en spatel door elkaar. Meng vervolgens de aardbeiensaus er door. Hou 100 gram aardbeien apart en snijd de rest in plakjes waarmee je de koekbodem bedekt. Giet het aardbeien roommengsel over de aardbeien. Zet het semifreddotaartje vervolgens minstens 6 in de vriezer. Haal het semifreddotaartje twintig munten voordat je de taart aansnijdt uit de vriezer. Verwijder het vershoudfolie, snijd in stukken en garneer met de rest van de aardbeien en eventueel de extra slagroom.


Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...