Home Recepten Ribeye sous vide bereiden

Ribeye sous vide bereiden

door Peter Eemsing
0 reageer 55 views
Ribeye sous vide bereiden

Ribeye sous vide bereiden. Zin om een ribeye te maken die super sappig van binnen is met een lekker knapperig korstje? Dan is sous vide met een snelle grillfinish helemaal jouw ding. Check dit stappenplan voor de perfecte steak, of je hem nu rare, medium rare of medium wilt. Weet je niet wat sous vide koken is? Lees dan dit artikel.

Voorbereiding voor Sous Vide:

 1. Kruiden maar: Strooi lekker wat zout en peper op je steak. Mag best een beetje royaal. Voeg ook wat andere kruiden toe als je daar zin in hebt, zoals knoflookpoeder of een beetje rozemarijn.
 2. Inpakken: Doe je steak in een vacuümzak en zuig ‘m strak. Geen vacuümmachine? Geen stress, een ziplock-zakje en de truc met het water doet ook wonderen om de lucht eruit te krijgen.
 3. Sous Vide Tijd:
  • Rare: Zet je sous vide apparaat op 50°C en laat je steak 1 tot 2,5 uur zwemmen.
  • Medium Rare: Ga voor 54°C en ook hier 1 tot 2,5 uur chillen.
  • Medium: Zet ‘m op 60°C voor 1 tot 2,5 uur.
  Deze tijden zijn perfect om je steak net goed te krijgen. Dikkere steaks mogen iets langer blijven dobberen.
 4. Na het Waterbad: Haal je steak uit de zak en droog ‘m goed af met wat keukenpapier. Een droge steak = een betere korst.

Tijd om te Grillen:

 1. Grill Heet Stoken: Zorg dat je grill, bbq of Ofyr loeiheet is. Je wilt die steak even snel schroeien voor de perfecte buitenkant.
 2. Grillen maar: Leg je steak op de grill. Hij hoeft er maar kort op, want binnenin is hij al perfect. Geef ‘m ongeveer 1 minuutje per kant. Als je van een echt knapperig korstje houdt, hou ‘m dan eerst even boven de vlammen voordat je ‘m op het rooster legt.
 3. Even Wachten: Laat je steak na het grillen nog 5-10 minuutjes rusten. Zo blijft hij lekker sappig.

Ribeye sous vide bereiden? En voilà, je hebt nu een steak die binnenin perfect gaar is met een heerlijk knapperig laagje van buiten. Serveer ‘m met wat je lekker vindt en geniet ervan!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...