Home Recepten Gegrilde tonijn met rijstnoedels en groenten

Gegrilde tonijn met rijstnoedels en groenten

door Christa Dreef
65 views
Gegrilde tonijn

Gegrilde tonijn met rijstnoedels en groenten is een heerlijke licht verteerbare maaltijd. Bijzonder smaakvol en in een handomdraai te maken. Het recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 400 gram verse tonijnsteak
  • 3 eetlepels zwart sesamzaad
  • 1/2 eetlepel arachideolie
  • fijn zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 lente uitje
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 10 gram verse koriander
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 grote bos paksoi
  • 2 rode uien
  • 150 gram tauge
  • 100 gram champignons
  • 1 pak rijstnoedels
  • 3 eetlepels oestersaus

Bereidingswijze gegrilde tonijn met rijstnoedels en groenten:

Haal de tonijn uit de koelkast en snijd deze in mooie grote plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Bestrooi met wat zeezout en versgemalen zwarte peper en dep de steaks daarna in het sesamzaad. Zet afgedekt weg tot gebruik.

Hak de knoflook zeer fijn en doe hetzelfde met de gember. Doe de knoflook en gember in een ruime kom en voeg de sojasaus, rijstazijn, gembersiroop, sesamolie en honing toe. Roer goed door en zet de dressing tot gebruik weg. Hak de koriander fijn en snijd de lente ui in dunne ringetjes en zet tot gebruik weg.

Pel de rode uien en snijd in dunne reepjes. Snijd de paksoi ook in dunne reepjes en de champignons in dunne plakjes. Kook intussen een keteltje met water en week de noedels daarin conform de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok op een hoog vuur en doe er -als de wok heet is- een 1/2 eetlepel arachideolie in. Voeg de ui, paksoi en champignons toe en schep om. Schenk de 3 eetlepels oestersaus erbij en roer door. Zet alvast een grillpan op het vuur om die goed heet te laten worden. Giet de noedels af. Voeg dan de tauge toe aan de wokpan en direct daarna de geweekte en afgegoten noedels. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur iets lager. Je grillpan is dan inmiddels wel goed heet. Leg de tonijn in de grillpan en bak aan elke kant maximaal 5 seconden.

Snijd de gegrilde tonijn vervolgens in mooie dunne plakjes. Doe de rijstnoedels met de groenten in een ruime schaal. Drapeer de gegrilde gerilde tonijn erover, giet de dressing over de tonijn en bestrooi het geheel met de koriander, lenteui en chilivlokken. Serveer de gegrilde tonijn met rijstnoedels en groenten direct uit.

Eet smakelijk!

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...