Home Recepten Geroosterde kip

Geroosterde kip

door Peter Eemsing
0 reageer 1,6K views
Geroosterde kip

Dit recept voor geroosterde kip is gebaseerd op de recept van Gordon Ramsay: Szechuan roasted whole chicken, volgens Ramsey de allerlekkerste geroosterde kip. En ik moet zeggen, hij heeft gelijk! Hierbij delen we dus met jullie het recept voor gegrilde kip van Gordon Ramsay, met een paar kleine subtiele verschillen. Zo gebruikt Gordon Ramsey Thaise basilicum en Sechuanpeper.

Ingrediënten:

  • 1 hele (schoongemaakte) kip van ongeveer 1,5 kilo
  • 1/2 citroen
  • 1/2 venkel
  • 1/2 witte ui
  • 2 eetlepels grof gemalen vier seizoenen peper
  • 2 eetlepels fleur de sel (grof)
  • rasp van 1 citroen
  • 3 stengels verse peterselie
  • 3 stengels verse munt
  • 3 stokjes verse tijm
  • 1 ei

Bereidingswijze geroosterde kip:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Pak een grote ovenschaal en een rooster wat daar in past.

Strooi 1/2 eetlepel zout en 1/2 eetlepel peper in de binnenzijde van de kip en wrijf de binnenzijde daarmee goed in. Snijd de citroen, venkel en ui in drie stukken en vul de kip daarmee samen met de kruiden op. Je stopt eerst een partje citroen erin, dan een partje venkel, dan een partje ui en dan een stengel peterselie, munt en tijm en dat herhaal je vervolgens nog twee keer.

De kip bestrijk je aan de buitenzijde zuinig met een losgeklopt ei en vervolgens bestrooi je de kip en met het zout en de peper en het citroenrasp. Gebruik echt grof gemalen peper. Als de peper namelijk te fijn is, verbrand het in de oven. Knoop de kip losjes vast met een kooktouw, zodanig dat de vleugels en poten tegen het lijf aanzitten en de vulling niet uit de kip kan glijden.

Leg het rooster in de ovenschaal en leg de kip daar midden op. Plaats de ovenschaal vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven. De kip is na 55-60 minuten gaar. Haal de kip dan uit de oven en laat de kip tien minuten rusten alvorens je de kip aansnijdt. Het karkas van de kip, de braadsappen en de vulling van de kip kun je later weer gebruiken om een heerlijke bouillon mee te maken.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...