Home ReceptenPoulet aux Champignons à la Crème – Hele Kipfilets in Romige Champignonsaus

Poulet aux Champignons à la Crème – Hele Kipfilets in Romige Champignonsaus

door Peter Eemsing
0 reageer 11 views
Poulet aux Champignons à la Crème met hele kipfilet en champignonroomsaus

Poulet aux Champignons à la Crème met kipfilet. Een klassieker uit de Franse keuken, maar dan net even chiquer geserveerd: hele kipfilets, sappig gebakken en overgoten met een zijdezachte saus van champignons, room en witte wijn. Deze Poulet aux Champignons à la Crème is het soort gerecht dat eenvoudig te maken is, maar eruitziet alsof je het bij een bistro hebt besteld. Serveer het met aardappelpuree, een stuk goed brood of wat groene groenten, en je hebt een maaltijd die iedereen aan tafel stil krijgt.


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 kipfilets (heel)
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Dijonmosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of tijm voor garnering (zoals op de foto)

Bereidingswijze Poulet aux Champignons à la Crème met kipfilet

1. Kipfilets bakken
Dep de kipfilets droog en kruid met zout en peper. Verhit boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide zijden goudbruin in ongeveer 8–10 minuten per kant (afhankelijk van de dikte), tot ze mooi gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

2. Champignons sauteren
Voeg de champignons toe aan dezelfde pan. Bak ze 5 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Zet apart.

3. Sjalot en knoflook fruiten
Bak de sjalot en knoflook op laag vuur in de pan tot ze glazig zijn, ongeveer 2 minuten. Laat de knoflook niet aanbranden.

4. De saus maken
Blus de pan met witte wijn en schraap alle smaakvolle aanbaksels los. Laat 2–3 minuten inkoken. Voeg slagroom en mosterd toe, roer goed en laat de saus op laag vuur indikken.

5. Samenvoegen
Voeg de champignons toe aan de saus en verwarm kort mee. Leg dan de kipfilets terug in de pan en lepel de saus erover. Laat nog 2–3 minuten doorwarmen.

6. Serveren
Serveer de kipfilets op borden met royale scheppen champignonroomsaus eroverheen. Garneer met verse tijm of peterselie zoals op de foto. Heerlijk met aardappelpuree, tagliatelle of knapperig brood.


Serveertips Poulet aux Champignons à la Crème met kipfilet

  • Geen wijn? Gebruik kippenbouillon als alternatief.
  • Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de saus voor extra diepgang.
  • Ook lekker met gebakken krieltjes of groene asperges.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...