Home Recepten Orecchiette met Broccoli en Runderworst: Lekker Italiaans

Orecchiette met Broccoli en Runderworst: Lekker Italiaans

door Peter Eemsing
0 reageer 1 views
Orecchiette met Broccoli

Orecchiette met Broccoli en Runderworst: Lekker Italiaans

Als je een snel en smaakvol pastagerecht zoekt, dan is deze orecchiette met broccoli en verkruimelde runderworst perfect! De combinatie van sappige runderworst, knapperige broccoli en een vleugje pittige chili zorgt voor een heerlijke maaltijd die je zo op tafel hebt.

Dit gerecht is ideaal voor doordeweekse avonden, maar smaakt alsof je in een gezellige Italiaanse trattoria zit. Trek die pan maar uit de kast en maak je klaar voor wat puur Italiaans comfort food!

Ingrediënten voor Twee Personen:

  • 200 g orecchiette (of een andere korte pasta zoals penne of fusilli)
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 2 runderworsten of saucijsjes (ca. 150-200 g), vel verwijderd en worst verkruimeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ tl gedroogde chilivlokken (optioneel, voor wat pit)
  • 3 el olijfolie
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt (plus extra voor garnering)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 25 minuten

Bereidingswijze:

  1. Broccoli Blancheren:
    • Breng een pan gezouten water aan de kook. Blancheer de broccoliroosjes 3-4 minuten, tot ze helder groen en net gaar zijn. Haal ze uit het water met een schuimspaan en zet apart.
    • Gebruik hetzelfde water om de orecchiette te koken volgens de verpakking. Bewaar een kopje van het kookwater voordat je de pasta afgiet.
  2. Runderworst Bereiden:
    • Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de verkruimelde runderworst toe en bak tot deze bruin en krokant is. Haal de worst uit de pan en zet opzij.
  3. Knoflook en Chili Toevoegen:
    • Voeg nog een beetje olijfolie toe aan de pan en bak de knoflook en chilivlokken kort tot ze geurig zijn, ongeveer 1 minuut.
  4. Broccoli en Pasta Mengen:
    • Voeg de broccoli toe aan de pan en bak kort mee. Voeg de gekookte pasta toe, samen met een scheutje van het kookwater om de saus losser te maken. Roer goed door.
  5. Runderworst en Parmezaanse Kaas Toevoegen:
    • Voeg de runderworst weer toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot het smelt en de pasta goed bedekt is. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de pasta op borden en garneer met extra Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.

Buon appetito! Geniet van deze smaakvolle Italiaanse pasta met broccoli en runderworst.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...