Home Recepten Boerenkool met pasta op zijn Italiaans

Boerenkool met pasta op zijn Italiaans

door Peter Eemsing
0 reageer 136 views
Boerenkool met pasta

Boerenkool met pasta op zijn Italiaans, met worst of lekker vega met een vleesvervanger. Boerenkool met worst is een echt Nederlands gerecht vooral in de wintermaanden. Boerenkool zelf is een groente die goed groeit in het Nederlandse klimaat, en worst was een manier om vlees langer te bewaren voordat koelkasten gemeengoed werden. Het is ook makkelijk te bereiden, wat het populair maakt voor weekdagen. Maar er is bijna niemand meer die niet weet hoe hij boerenkool met worst moet klaarmaken. Dit keer boerenkool met pasta op zijn Italiaans. Dit is met een lekker gekruid sauzijsje (of vleesvervanger), pasta, ipv de aardappelen, daardoor maak je er een mooi ‘Italiaans’ gerecht van.

Ook heelrijk in dit recept is ‘Nduja (letterlijk: worst is een pikante smeerbare worst gemaakt van varkensvlees en zongerijpte rode pepers zonder conserveermiddelen en smaakstoffen. De ‘Nduja komt uit de stad Spilinga in de Italiaanse provincie Calabrië. ‘Nduja wordt gemaakt van gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers uit Calabrië en is heerlijk op een stokbroodje of bruschetta.

Ingrediënten boerenkool met pasta:

200 gram Caserecci pasta

1 saucijsenworstje, vel verwijderd en vlees verkruimeld of neem lekker ‘Nduja worst

Voor de vegetariërs onder ons, 200 gram vleesvervanger

200 gram boerenkool, gewassen en grof gesneden

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 kleine ui, fijngesneden

100 ml kippen- of groentebouillon

Zout en peper naar smaak

50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Optioneel: chilivlokken

Bereiding:

Kook de pasta: Kook de Caserecci pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af en zet apart.

Bak het saucijzengehakt: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het verkruimelde saucijzenvlees toe. Bak het gehakt rul en bruin. Haal het uit de pan en zet apart.

Fruit de ui en knoflook: In dezelfde pan, voeg de olijfolie toe en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.

Voeg de boerenkool toe: Doe de gesneden boerenkool in de pan en roer goed door. Laat de boerenkool slinken, wat een paar minuten kan duren.

Voeg de bouillon toe: Giet de bouillon bij de boerenkool en laat het een paar minuten sudderen totdat de boerenkool zacht maar nog steeds een beetje knapperig is.

Combineer de ingrediënten: Voeg het gebakken saucijzengehakt en de gekookte pasta toe aan de pan met boerenkool. Meng alles goed door elkaar.

Breng op smaak: Voeg zout, peper en eventueel chilivlokken toe naar smaak.

Optioneel: serveer met Parmezaan: Verdeel het gerecht over twee borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Bereidingstijden Boerenkool met pasta:

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 25 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...