Heerlijk nougatijs, wat je niet in kunt vriezen, waarom niet? Het is te lekker en is zo op!
Ingrediënten Nougatijs
0,75 liter volle melk
100 ml volle melk
75 gram suiker
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
40 gram nutella
2 eetlepels cacao
4 blaadjes gelantine
1 eetlepel golden syrup (rietsuikerstroop)
8 -10 eetlepels walnoten
Bereiding
Leg de gelantine in koud waterVoeg de suiker toe aan de 0,75 liter melk en breng al roerend aan de kook. Laat vervolgens op een zocht vuur tot 2/3 inkoken. Doe de 110 ml extra melk in een pannetje en los de geweekte gelantine daarin op, voeg vervolgens de gecondenseerde room toe en roer goed door. Voeg dan de nutella en cacao toe en klopt goed door met een garde zodat er geen klontjes zijn en je een egale creme hebt. Roer als laatste de golden syrup erdoor en giet e.e.a. In een schaal die in de vriezer kan. Als het melkmengsel voldoende is ingekookt haal je het van het vuur en giet je het bij de creme die al in de schaal zit die de vriezer in moet. Laat wel eerst even wat afkoelen voordat je in de vriezer zet. Dat kan eenvoudig door de schaal in ijskoud water te zetten.Zet vervolgens in de vriezer gedurende 2-3 uur en roer elk half uur goed om.Je ziet het vanzelf als je ijs klaar is, het ziet er dan namelijk ook uit als ijs. Doe een bolletje (of 2) op een mooi bord. Giet er karamelsaus over. Giet rondom het bolletje chocolade saus en strooi daarin de walnoten.