Home Recepten Niúròu Zhàjiàng Miàn: Chinese Noedels met Rundergehakt en Gebakken Saus

Niúròu Zhàjiàng Miàn: Chinese Noedels met Rundergehakt en Gebakken Saus

door Peter Eemsing
0 reageer 21 views
Niúròu Zhàjiàng Miàn

Niúròu Zhàjiàng Miàn: Chinese Noedels met Rundergehakt en Gebakken Saus

Als je zin hebt in een snelle, smaakvolle maaltijd, dan is Niúròu Zhàjiàng Miàn de perfecte keuze! Deze Chinese noedels met rundergehakt zitten boordevol hartige smaken en zijn simpel te maken. Binnen 30 minuten heb je een heerlijke kom comfort food op tafel, compleet met een frisse touch van komkommer en lente-ui. De zachte noedels en volle, rijke saus zorgen voor een gerecht dat smaakt alsof je er uren aan hebt gewerkt!

Ingrediënten voor Twee Personen:

  • 200 g dikke noedels als bijvoorbeeld Udon.
  • 200 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (ca. 2 cm), fijngehakt
  • ½ ui, fijngehakt
  • 2 el doubanjiang (gefermenteerde bonenpasta) of Tianmianjiang (zoete tarwepasta)
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el Shaoxing-wijn (rijstwijn)
  • 1 tl suiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 komkommer, in dunne reepjes, voor garnering
  • 1 lente-ui, in dunne ringetjes, voor garnering
  • Olie om in te bakken (zonnebloemolie of wokolie)

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Totale tijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Noedels Koken:
    • Kook de noedels volgens de verpakking. Giet af en zet opzij. Besprenkel de noedels met een beetje sesamolie om plakken te voorkomen.
  2. Saus Bereiden:
    • Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg knoflook, gember en ui toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
    • Voeg het rundergehakt toe en bak tot het rul en bruin is.
  3. Smaakmakers Toevoegen:
    • Voeg de doubanjiang of tianmianjiang toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
    • Voeg donkere en lichte sojasaus, Shaoxing-wijn en suiker toe. Laat de saus een paar minuten sudderen tot deze iets ingedikt is. Proef en pas de smaak aan naar wens.
  4. Serveren:
    • Verdeel de noedels over twee kommen en schep de saus met rundergehakt er royaal overheen.
    • Garneer met reepjes komkommer en lente-ui voor een frisse, knapperige toets.

Geniet van je Niúròu Zhàjiàng Miàn! Voeg eventueel wat chilipasta of chilivlokken toe voor extra pit.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...