Home Recepten Mexicaanse kruidenmix maken

Mexicaanse kruidenmix maken

door Peter Eemsing
4 reageer 7,7K views
Mexicaanse kruidenmix maken

Zelf een Mexicaanse kruidenmix maken is niet moeilijk. Je kent ze wel al die pakjes en zakjes Mexicaanse kruidenmix uit de supermarkt met kruiden voor je wrap’s, taco’s, tortilla’s etc etc. Vaak gevuld met paprika poeder, antiklontermiddel, aardappelmeel en vooral veel zout. In die zakjes zit vaak amper 50% kruiden en de rest is meuk om het niet te laten klonteren en houdbaar te houden.

Met deze basis Mexicaanse kruidenmix heb je een mooi standaard recept voor ongeveer 500 gram gehakt (of kip) met daarbij nog een groentemix. Je kan hem natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak.

Ingrediënten

6 theelepels paprika poeder (mocht je gerookte paprika, zoete paprika en pittige paprika in huis hebben dan doe je: 2 theelepels gerookte, 2 theelepel zoete en 1 theelepel pittig)

0,5 theelepel cayennepeper

1 theelepel chili granulaat of 0,5 theelepel chili poeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

0,5 theelepel oregano

0,5 theelepel zwarte peper gemalen

Eventueel zout o,5 theelepel naar smaak

Bereiding

Dat is wel het moeilijkste van alles, doe alle kruiden bij elkaar en roer goed door elkaar heen 😉

Met wat olie erdoor heen kan je het ook gebruiken als marinade voor je vlees of kip.

P.s. Lees ook, zelf wraps maken.

Geef een reactie

4 reageer

Ton Verstraaten 8 november 2018 - 19:13

Hallo Peter. Ik heb wat rondgestruind op het net en een aantal recepten voor Mexicaanse kruidenmixen verzameld. Zijn jouw hoeveelheden kruiden wel voor 500 gr.? Hoeveelheden aan paprikapoeder en komijn zijn veel hoger dan bij andere mixen. Het lijkt bijna alsof je opgeeft voor 1 kg. Alvast bedankt voor je reactie. Ton

Reply
Peter Eemsing 8 november 2018 - 21:24

Dank voor je reactie! Ik doe zelf altijd de mix van gerookt, zoet en pittige paprika. Want paprika is een essentieel smaak voor deze kruidenmix. Ik bedoel dan wel 500 gram gehakt en daar komen de groenten/bonen nog bij, dus zit je al gauw aan de 800 gram of misschien wel een kilo aan ingrediënten. Ik heb het net wat herschreven en hoop dat het zo duidelijker is. Dank voor je oplettendheid en eet smakelijk!

Reply
Ton Verstraaten 9 november 2018 - 09:50

Hallo Peter, bedankt voor je reactie. Ik hou gewoon je onderlinge verhoudingen aan en zie wel hoeveel ik voor mijn maaltijd nodig heb. Er zit overigens nog een kleine fout in de opsplitsing van je paprikapoeder. Links staan er 6 tl., rechts maar 5. Groeten , Ton

Reply
Peter Eemsing 21 november 2018 - 19:47

Ha ton, dat klopt, de smaken zijn zo anders met het gerookte en de pittige dat er minder paprika poeder in kan 😉

Reply

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...