Home Boeken Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland

Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland

door Peter Eemsing
0 reageer 1,6K views
Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland

Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland is er bijna: een nieuw boek van Onno Kleyn. En dit keer niet alleen van Onno, maar samen gemaakt met zijn dochter Charlotte!

Na het lezen van Onno zijn Grote Kleyn ben ik helemaal verliefd geworden op zijn schrijfkunst en kennis van gerechten. De grote Kleyn is trouwens ook een must om te hebben! Nu wachten we in volle spanning af tot zijn nieuwe werk er is en het meest bijzondere is, volgens mij, dat hij dit nieuwe boek heeft gemaakt samen met zijn dochter Charlotte.

Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland

Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland is een elektriserend werk over kookhistorie aan de hand van de schitterende verzameling oude culinaire boeken van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 10 oktober overal leverbaar.

Een dik jaar hebben dochter en culinair historica Charlotte en vader Onno Kleyn hieraan gewerkt: Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland. Ze volgden 11 thema’s door de kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Daar kwamen verrassende zaken uit! Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als zij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt!

Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland bevat tevens 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken.

Bestel alvast een gesigneerd exemplaar!

Je kan wachten tot hij overal beschikbaar is maar via deze link kan je een getekend exemplaar door Onno & Charlotte bestellen op Onno zijn eigen website. Zet Onno & Charlotte aan het werk om jou exemplaar te tekenen! Zie ook: https://www.onnokleyn.nl/voorintekenen-op-ons-nieuwe-boek-dat-kan/

 

 

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...