Home Boeken De grote Kleyn, vol met essentiële kennis voor de kokers van Nederland

De grote Kleyn, vol met essentiële kennis voor de kokers van Nederland

door Peter Eemsing
0 reageer 1,3K views

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af. Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam.

Onno schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten – Yvette van Boven

Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak. Aardappelen, bladgroenten, rundvlees, vleesvervangers, sauzen, brood, thee en koffie; Kleyn behandelt alles wat op tafel komt. Ook leert hij over snijden, hakken en raspen, en over gisten, rotting en vers houden. Kleyn kijkt verder dan ingrediënten alleen, zoekt achter de voorkeuren en opvattingen van de etende mens. Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo’n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.

De grote Kleyn  is echt een leesboek, grote smakelijke foto’s ontbreken dan ook, maar het is een genot om doorheen te lezen!

Klik hier op > de grote Kleyn < om dit boek te kopen.

Je steunt, met het aankopen van boeken via koksland.nl, de lokale boekhandel. Aankopen boven de 15 euro worden kosteloos verstuurd. Voor aankopen onder de 15 euro betaald u 1.95 verzendkosten!

 

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...