Home Recepten TABOULEH SALADE

TABOULEH SALADE

door Peter Eemsing
0 reageer 819 views
Tabouleh Salade

Tabouleh Salade is een prachtige klassieke Arabische salade waarin gebruik gemaakt wordt van bulgur, waardoor de salade een wat nootachtige smaak krijgt. Deze smaak completeren we met tomaten, kruiden en citroen. Deze salade smaakt heerlijk bij het recept voor gestoofde aubergine, ook te vinden op deze website. De hoeveelheid in dit recept is voldoende als bijgerecht voor 6-8 personen.

De Tabouleh Salade maken wij vaak als bijgerecht bij een Arabische diner met veel verschillende gerechten. Hij is ook een vast onderdeel van onze kookworkshop: De smaak van het midden-oosten.

Dit Recept is van Millie’s Indische Keuken.

Ingrediënten salade 6-8 personen

  • • 1 bos platte peterselie 
  • • 1/2 bosje munt 
  • • 2 lente-uitjes 
  • • 1/2 groene peper 
  • • 2 grote rijpe tomaten 
  • • 4 citroenen 
  • • 150 gram bulghur (fijne soort) 
  • • Olijfolie 
  • • Peper en zout 

Bereiding Tabouleh Salade

Kook de bulghur gaar volgens de verpakking en laat afkoelen. 

Was de peterselie en maak bosjes van de takjes zodat je ze makkelijk kan snijden. Haal de muntblaadjes los van de takjes en snijd samen met de peterselie (de blaadjes én de steeltjes) heel fijn. Snij ook de lente-ui en groene peper fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes. 

Boen de citroenen en rasp de schil van de citroenen, pas op dat je niet het witte gedeelte raspt deze is namelijk bitter. Pers de citrenen uit. 

Meng de Bulghur met de lente-ui, groene peper, fijngesneden kruiden, tomatenblokjes, citroenrasp en citroensap. Breng je Tabouleh Salade verder op smaak met zout, peper en een flinke scheut olijfolie. 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...