Home Recepten Wortel koriander soep

Wortel koriander soep

door Peter Eemsing
0 reageer 23 views
Wortel koriander soep

Wortel koriander soep is een heerlijke, romige soep die de zoete smaak van wortels combineert met de frisse, citrusachtige smaak van koriander. Deze soep is eenvoudig te bereiden en biedt een perfecte balans van zoet en hartig, wat het een favoriet maakt in vele keukens.

Het is het een populaire keuze in de Britse keuken en wordt het vaak geserveerd als een licht voorgerecht of lunch. De soep is geliefd om zijn levendige kleur, rijke smaak en voedzame eigenschappen, en kan gemakkelijk worden aangepast met verschillende kruiden en specerijen naar smaak. Mocht je geen koriander lusten vervang je dit gewoon door peterselie.

emile henry

Ingrediënten Wortel koriander soep


300 gram wortels, geschild en in plakjes
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
500 ml groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
100 ml slagroom (plus extra voor garnering)
1 bosje verse koriander (of peterselie), grof gehakt (plus extra voor garnering)
Zout en peper naar smaak
4 sneetjes brood (optioneel, voor erbij)

Benodigdheden
Koksmes en snijplank
Grote soeppan
Staafmixer of blender
Pollepel

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Voorbereiden van de ingrediënten:
Schil en snijd de wortels in plakjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Hak de koriander (of peterselie) grof.

Verhit de olie:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.

Fruit de ui en knoflook:
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze 3-4 minuten, tot ze zacht en geurig zijn.

Voeg de wortels toe:
Voeg de gesneden wortels toe aan de pan en bak deze nog 5 minuten mee.

Bouillon toevoegen:
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, of tot de wortels gaar zijn.

Pureren:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Voeg de gehakte koriander (of peterselie) toe en pureer nog even kort.

Room toevoegen:
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.

Serveren:
Schep de soep in kommen.
Garneer met een scheutje room en wat extra gehakte koriander (of peterselie).
Serveer met sneetjes brood aan de zijkant.

Alternatief voor Koriander
Als je geen koriander wilt gebruiken, vervang deze dan door een gelijke hoeveelheid verse peterselie. Dit geeft de soep een iets mildere, frisse smaak die goed samengaat met de zoete wortels.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...