Deze kipschotel met appel en paprika in een romige yoghurtsaus is een smaakvolle en lichte maaltijd. De combinatie van malse kip, de zoete frisheid van appel en de warmte van paprikapoeder zorgt voor een heerlijk uitgebalanceerd gerecht. De romige saus, gemaakt met yoghurt, voegt een frisse en zachte textuur toe zonder zwaar te zijn. Dit eenvoudige maar verfijnde gerecht is snel te maken en past perfect bij een portie rijst, aardappelpuree of knapperig brood.
Ingrediënten kipschotel met appel en paprika:
• 300 g kipfilet (in blokjes gesneden)
• 1 groene appel (geschild en in kleine blokjes gesneden)
• 1 kleine ui (fijngehakt)
• 1 teentje knoflook (fijngehakt)
• 1 kleine wortel (in blokjes gesneden)
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 eetlepel olijfolie
• 100 ml kippenbouillon
• 100 g volle yoghurt (bij voorkeur Griekse yoghurt)
• 1 theelepel citroensap
• Zout en peper naar smaak
Bereiding:
• Kip bakken
• Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
• Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
• Groenten en appel bereiden
• In dezelfde pan, fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
• Voeg de wortel en appelblokjes toe en bak deze 3-4 minuten mee, tot ze iets zachter worden.
• Specerijen en bouillon toevoegen
• Strooi het paprikapoeder over het groentemengsel en roer goed door.
• Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
• Kip terug in de pan
• Doe de gebakken kip terug in de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken kunnen mengen.
• Saus afmaken
• Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de yoghurt en het citroensap door het gerecht. Breng op smaak met zout en peper.
• Serveren
• Serveer de kipschotel warm, eventueel met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te nemen.
Bereidingstijd: ± 30 minuten