Home Boeken De keukentafel van het Noorden van Yvon Jaspers

De keukentafel van het Noorden van Yvon Jaspers

door Peter Eemsing
0 reageer 2,4K views

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar haar programma Boer zoekt Vrouw van Yvon Jaspers is al jaren mijn favoriet. Een stukje verborgen kneuterigheid en romantiek waar je heerlijk bij weg kunt dromen. En nu haar tweede kookboek? In 2008 kwam Yvon’s eerste kookboek uit, Spaghetti aan het plafond, waarvoor zij verschillende bekende ouders interviewde over hun ideeën om kinderen gezond aan het eten te krijgen dat heeft ze ooit gemaakt voor het Ronald McDonald fonds. En nu een Scandinavisch kookboek? Trend of hype?

Al jaren lang staat de Scandinavische keuken in de picture. De fermentatie hype van de laatste jaren is hip geworden door de Scandenavische sterrenrestaurants als Geranium, Noma(gesloten), Malmö, Henne Kirkeby Kro en natuurlijk Fäviken van Magnus Nilsson (mijn grote favoriet). Maar dit soort technieken is voor de gemiddelde thuiskok al heel snel een te ver van je bed show.

Voor de thuiskokers is dan ook het boek van Yvon Jaspers een leuk kijkje in de Scandinavische keuken. Het meest belangrijke van dit boek is de eenvoud van de gerechten en vooral de hygge (gezelligheid in het Scandinavisch). Lekker en simpel, mooie pure kooktechnieken, en een aanvulling voor je boekenkast!

YVON: ‘IK DENK WELEENS DAT MIJN HEEL VERRE VOOROUDER EIGENLIJK EEN RUIGE VIKING WAS, OF TENMINSTE EEN KLEIN VROUWTJE DAT AL DIE LANGE WINTERMAANDEN VOOR EEN VUURTJE ZAT TE BREIEN EN DE HELE DAG KOEKJES BAKTE. HOE KAN IK ANDERS VERKLAREN DAT IK ZO GELUKKIG WORD VAN HET NOORDEN?’

In De keukentafel van het Noorden toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. Een kookboek waar je dagelijks leven van opknapt, vol maakbaar, betaalbaar, puur en vooral heerlijk eten. Geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, vissen, paddenstoelen zoeken, vlierbloesem plukken én bakken. Van smushi tot smörrebröd, van kanelbullar tot kladdkaka. Vanaf nu geen dag meer zonder fika (koffiepauzes) en nooit meer een winter zonder hygge.

De keukentafel van het Noorden van Yvon Jaspers kan je hier bestellen: www.libris.nl

Je steunt, met het aankopen van boeken bij koksland.nl, de lokale boekhandel via Libris. Aankopen boven de 15 euro worden kosteloos verstuurd. Voor aankopen onder de 15 euro betaald u 1.95 verzendkosten!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...