Kalfssukade uit de sous vide is wellicht een niet alledaags gerecht. Bij sukade denk je eerder aan een sudder gerecht, waardoor je draadjesvlees krijgt dat je uit elkaar kunt plukken na urenlang in een pan te hebben geprutteld. Een recept voor draadjes kalfssukade vind je ook op deze website (Kalfssukade met salie, knoflook en witte wijn). Door de kalfssukade in de sous vide te bereiden, 24 uur lang op een temperatuur van slechts 57 graden, krijg je als eindresultaat een prachtig mooi rosé gegaarde kalfssukade, die extreem mals smaakt. Een plaatje op je bord en overheerlijk om te eten.
Ingrediënten kalfssukade uit de sous vide:
1,5 kilo kalfssukade
1 takje rozemarijn
3 takjes tijm
2 blaadjes laurier
1 takje salie
15 zwarte peperkorrels
1 eetlepel Valderrama cornicabra olie
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
1/2 theelepel zout
1 eetlepel Valderrama hojiblanca olie
1 eetlepel roomboter
Bereidingswijze kalfssukade uit de sous vide:
Pak een grote sous vide vacumeerzak en doe de kalfssukade, rozemarijn, tijm, laurier, salie, peperkorrels en cornicabra olie in de zak en trek vacuüm. Plaats de sous vide stick in een bak met water en stel de temperatuur in op 57 graden en de bereidingsduur op 24 uur. Doe de zak in het water zodra het water op temperatuur gekomen is.
Haal na 24 uur de zak uit water, knip open en verwijder de kruiden.
Maak een mengsel van de honing, mosterd en hojiblanca olie en smeer de kalfssukade uit de sous vide daarmede rondom in. Doe de roomboter in een braadpan en braad de kalfssukade rondom bruin in een minuut of 6. Laat minstens 5 minuten rusten in aluminium folie en snijd de kalfssukade vervolgens aan.
Heerlijke op een bedje van doperwten/munt- en aardappelpuree met bleekselderij, knoflook en ui, met krokant uitgebakken prosciutto crudo.