Home Recepten Kalfspicanha sous vide

Kalfspicanha sous vide

door Christa Dreef
1 reageer 4,K views
kalfspicanha

Deze kalfspicanha hebben we in de sous vide voorbereid en daarna kort afgebakken boven de smeulende kooltjes van een open vuurtje. Het resultaat was prima, een mooi stukje vlees met een uitgesproken smaak.
Wij hebben de picanha 3 uur lang laten garen in een sous vide bad op 56 graden. Eerlijk gezegd denk ik dat als we het een uurtje langer hadden gegaard in de sous vide, het net iets malser was geworden. Heb je geen sous vide hou dan een kerntemperatuur aan van 53 graden voor een medium rosé Kalfspicanha. Deze kan je in de oven maken maar ook erg lekker om hem indirect te garen op je bbq of je kamado.

Ingrediënten kalfspicanha:

1 kalfspicanha van ongeveer 850 gram
3 knoflooktenen
2 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
2 eetlepels olie
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 vacuümzak

Bereidingswijze:

Haal de kalfspicanha uit de koeling, snijd het vet kruislings in en bestrooi met een theelepel zout en zwarte peper en stop in een vacuümzak tezamen met 2 eetlepels olie, de rozemarijn, tijm en geplette knoflooktenen. Die knoflooktenen moet je wel pellen. Vacumeer de zak vervolgens.

Verwarm het waterbad voor op 56 graden. Laat de picanha 3 uur garen op 56 graden. Na ongeveer 2,5 uur stook je een lekker vuurtje buiten en hang je een rooster met je driepoot erboven.

Haal de kalfspicanha uit de vacuümzak en verwijder de knoflook, tijm en rozemarijn. Vang het vocht in de zak op, want dat vocht kun je prima verwerken in een eventueel sausje. Wacht met de picanha op het rooster leggen totdat het hout mooi gloeit.

Grill de picanha eerst op de vleeskant en doe dit daarna op de vetkant zodat deze lekker krokant wordt.  Serveer het op een mooie houten plank. Serveer er wat zout en eventueel wat chimichurrisaus bij.

Lekker met frietjes en salade.

Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl

Geef een reactie

1 reageer

Rinjo Israels 9 oktober 2018 - 10:18

Was echt lekker!

Reply

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...