Home Recepten Kaasfondue uit de airfryer

Kaasfondue uit de airfryer

of in je slowcooker

door Peter Eemsing
0 reageer 124 views
Kaasfondue uit de airfryer

Kaasfondue uit de airfryer. Niets is lekkerder dan een zelfgemaakte kaasfondue op een druilerige avond. Een zelfgebakken broodje en een goed glas witte of een mooie fruitige rode wijn erbij. Netflix aan en je komt de avond wel door. Onderstaand recept kan je ook heel goed in een slowcooker maken.

Ik zet gewoon mijn stenen pannetje in de airfryer en smullen maar! Kaasfondue kan je kant en klaar kopen maar het is natuurlijk veel leuker en veel lekkerder om dit zelf te maken. De kunst bij kaasfondue te bereiden in je airfryer is de temperatuur laag te houden, ongeveer 120-130 graden. Dan vervolgens regelmatig controleren en doorroeren totdat hij lekker warm en romig is. Hieronder nog verschillende recepturen voor als je zelf een kaasfondue mix wil maken.

Ingrediënten kaasfondue:

  • 250 milliliter droge witte wijn. De smaak van de wijn komt terug in je gerecht dus zoek er een uit die je lekker vindt. 
  • Mocht je hem alcohol vrij willen maken neem dan: 250ml volle melk en vers citroensap

Kaassoorten je kan kiezen:

  • 300 gram geraspte Gruyère – 150 gram geraspte Emmentaler – 150 gram geraspte Appelzeller
  • 300 gram geraspte Gruyère – 300 gram geraspte Emmentaler
  • 300 gram geraspte Gruyère – 150 gram geraspte Emmentaler – 150 gram geraspte blauschimmelkaas
  • 450gr cheddar en 150gr gruyère1

Je kan veel combineren met kazen, vraag ook eens aan je kaaswinkel en koop de kaas geraspt! Dat scheelt een hoop handwerk!

  • 2 eetlepels Kirsch (naar smaak)
  • 2 flinke tenen knoflook
  • allesbinder maïzena of fijne bloem
  • nootmuskaat geraspt
  • peper naar smaak
  • een stenen pannetje die goed in je airfryer past

de Kaasfondue uit de airfryer maken. 

Wrijf je pannetje goed in met de knoflooktenen en pers ze daarna om later door de fondue heen te doen. Zet de fondue pan in je airfryer en verwarm daarin de wijn 6-7 minuten tot het net niet kookt (ongeveer 90 graden).

Verarm je airfryer naar 125 graden en voeg daarna de geraspte kaas toe. Als de kaas gesmolten is, is het tijd om de Kirsch toe te voegen: lekker voor de smaak. Voeg de peper, knoflook en nootmuskaat toe naar smaak. kijk even elke 5 minuten en roer ook regelmatig door. 

Roer in een apart bakje 1 el maïzena met 2 el koude, witte wijn tot een glad papje zonder klontjes. Roer dit dan langzaam door het kaasmengsel als de kaas volledig is gesmolten. Breng op smaak met peper en versgemalen nootmuskaat. 

Laat je kaasmengsel daarna nog 20 minuten in je airfryer staan op 125 graden zodat alles lekker gesmolten is en je kaasfondue romig is geworden. Kijk en roer regelmatig.

Lekker om in de kaas te dopen: stukjes grof meergranenbrood, notenbrood, radijsjes, kerstomaatjes, voorgekookte krieltjes, wortel, selderij, paprik, stukjes appel etc etc.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...