Home Recepten Hamburgers met BBQ-saus

Hamburgers met BBQ-saus

door Peter Eemsing
0 reageer 203 views
Hamburgers met BBQ-saus

Hamburgers met BBQ-saus maak je van goed vlees en een homemade saus. Als je op de verpakking kijkt van veel supermarkt sauzen zitten die vol met e-nummers en vooral zout. Hamburgers koop ik zelf bij de slager, de burgers die je op het schap ziet liggen van de supermarkt zijn vaak geïnjecteerd met van alles en nog wat en er zit veel vocht in. Wij maken/draaien het vlees voor de hamburgers bijna altijd zelf zodat we de smaak van de beef nog proeven.

Wat heb je nodig?

Hamburgers van 100 gr / grillburgers van 80 gr
lekkere broodjes
BBQ-saus of een knoflooksausje, maak deze zelf, zie hieronder!
gebakken ei
(cheddar) kaas
gebakken bacon, gebakken uitjes/rode ui
rauwkost: slablad, tomaat, komkommermet zoete aardappelfriet 

Hoe maak je de burgers?

Verwarm je bbq en/of Ofyr voor op 200 graden, je contactgrill verwarm je op 185 graden voor.

Ondertussen snij je al het lekkers voor bij je burgers en bak je het ei en de ui/bacon.

Leg de burgers op de contactgrill/bbq/ofyr en eventueel in de laatste minuut je opengesneden broodje ook nog even!

Bak de burgers 4-5 min per kant, op je contact grill is het 3-4 in totaal. Grilltijden voor een burger van 150 gr: 185 gr voor 4-5 min.

Maak je eigen BBQ-saus 

Wat heb je nodig?

Kokosolie e.v.

10 el tomatenpuree

2 el ahornsiroop

1 geperste knoflookteen

1 el tamari

1 tl paprikapoeder

1 tl dijonmosterd

scheut balsamicoazijn

snuf kaneelpoeder

snuf zeezout
snufje cayennepeper

Hoe maak je deze saus?
Verhit in een steelpan een klontje kokosolie. Doe hier de tomatenpuree bij en bak dit een paar minuten aan. Doe daarna alle overige ingrediënten erbij en roer 2 min. op laag vuur. Giet in een kommetje en laat afkoelen. Als je de saus goed afgedekt een halve dag in de koelkast laat staan, komt hij perfect op smaak.


Koken op de Ofyr

Wartmann keramische contactgrill

Met deze gloednieuwe Wartmann keramische contactgrill maak je in een handomdraai krokante tosti’s, panini’s, lekkere gegrilde groenten en wat denk je van heerlijke biefstukjes of homemade hamburgers. Er zit zelfs een kerntemperatuur meter bij die er voor zorgt dat je vlees perfect rare, medium rare of well done is. Deze nieuwe Wartmann grill is Pfas vrij en word geleverd met een extra wafelplaten. Dit recept voor de hamburgers is gemaakt met deze vlakgrill!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...