De Thaise keuken is verreweg mijn favoriete keuken. Het eten prikkelt je zintuigen en de gerechten worden bereid met superverse ingrediënten. Dit recept voor Thais runderstoofvlees is ook nog eens super makkelijk om te maken en meer dan voldoende voor 4 personen.
Ingrediënten Thais runderstoofvlees:
600 g runderlappen
2 uien
4 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 cm verse geraspte gember
250 ml groentebouillon
25 g witte rijst
40 g ongezouten pinda’s
250 g paksoi
1 stengel citroen gras
150 g tauge
2 bosuitjes
15 gram koriander
3 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel arachideolie
Bereidingswijze Thais runderstoofvlees:
Snijd het vlees in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Verwarm in een ruime stoofpan de arachideolie en bak daarin de fijngesneden chilipeper kort even aan. Voeg vervolgens de rundvleesblokjes toe. Bak het vlees rondom bruin terwijl je de uien in stukjes snijd. Voeg als het vlees begint te bruinen de uien toe en pers de knoflooktekenen erboven uit. Roer alles goed door en voeg vervolgens de sojasaus, citroengras, vissaus, geraspte gember en bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Doe de deksel op de pan en laat minstens 2 uur rustig sudderen.
Maal ondertussen de pinda’s en droge rijst fijn en voeg na twee uur toe aan de saus. Laat alles nog minstens een uur doorsudderen. Proef vervolgens of het vlees mals en zacht is geworden. zo niet laat het vlees dan gewoon nog een tijdje doorsudderen.
Was de paksoi en snijd in stukjes. Meng met de taugé en zet even apart. Hak de bosuitjes fijn en de koriander ook. Zet apart. Voeg de paksoi en taugé toe aan het rundvlees en zet de hittebron gedurende 1,5 minuten hoog en roer goed door. Doe de hittebron uit en bestrooi het gerecht met de koriander en fijn gesneden bosui. Dit Thais runderstoofvlees smaakt heerlijk met wat rijst of noedels.
2 reageer
Ik mis alleen het gebruik van de gember in de receptuur, haha
Dank je wel Esther, ik heb het recept aangepast. Heeft het wel gesmaakt?