Home Recepten Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

door Peter Eemsing
0 reageer 29 views
gevulde courgettes

Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk en voedzaam gerecht, perfect voor een gezellige maaltijd voor twee. Ze zijn gevuld met een smaakvol gehaktmengsel en afgewerkt met gesmolten kaas. Deze zijn heerlijk als hoofdgerecht en kunnen worden geserveerd met een frisse groene salade of rijst. Hier is hoe je ze maakt:

Ingrediënten gevulde courgettes:


2 middelgrote courgettes
200 gram rundergehakt
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
50 gram champignons, fijngesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
Zout en peper naar smaak
50 gram geraspte kaas (zoals mozzarella of cheddar)
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:


Voorbereiden van de Courgettes:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de courgettes in stukken van ongeveer 5 cm hoog.
Hol de courgettestukken uit met een lepel, zodat er een holte ontstaat om te vullen en aan de andere kant laat je een soort van bodem zitten. 

Gehaktvulling Bereiden:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin en gaar is.
Voeg de tomatenblokjes, champignons, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Bak het mengsel nog ongeveer 5 minuten tot alles goed gemengd en gaar is.
Haal de pan van het vuur en laat het gehaktmengsel iets afkoelen.

Courgettes Vullen en Bakken:
Plaats de uitgeholde courgettestukken op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Vul elke courgette royaal met het gehaktmengsel.
Bestrooi de gevulde courgettes met geraspte kaas.
Besprenkel de courgettes met de resterende eetlepel olijfolie.

Bakken:
Bak de gevulde courgettes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de courgettes zacht zijn en de kaas goudbruin en bubbelend is.

Serveren:
Haal de courgettes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...