Home Recepten Gerookte paling met gekarameliseerde schorseneer

Gerookte paling met gekarameliseerde schorseneer

door Christa Dreef
0 reageer 2,4K views
paling met schorseneer (foto: Rob Feber)

Gerookte paling met gekarameliseerde schorseneer

Een heerlijke amuse van paling met schorseneer (als je het als een voorgerechtje wil serveren zou ik een dubbele hoeveelheid maken) . Deze amuse is makkelijk om vooraf te maken en koud te serveren. Meestal maken wij dit al in de ochtend en zetten we het klaar in de koeling. Laat dit gerechtje dan wel even op temperatuur komen voor je het gaat serveren. De heerlijke volvette gronderige smaak van paling met de zoetheid van de schorseneer en een frisje van de kervel en bieslook, vormen een prachtig  hapje vooraf.

recept voor 4 personen | voorbereiding 10 minuten | kooktijd 20 minuten

Ingrediënten:

4 mootjes gerookte paling

2 schorseneren

4 sprietjes bieslook

2 eetlepels suiker

50 gram boter

en een paar plukjes kervel

Bereiding gerookte paling met

gekarameliseerde

schorseneer:

Maak de schorseneren schoon, snij ze in kleine stukjes, en kook ze bijtgaar in ongeveer 15 minuten en laat afkoelen.

Bak daarna de schorseneren in roomboter en bedek met de suiker tot ze lekker beginnen aan te kleuren.

Laat afkoelen.

Snijd de paling in lengte doormidden en rol de paling rond de schorseneer en bind met een touwtje bieslook.

Serveer met een plukje kervel

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...