Home Recepten Zelf mosterd maken

Zelf mosterd maken

door Christa Dreef
2 reageer 4,9K views
mosterd maken
Zelf mooie mosterd maken is eigenlijk heel simpel. Omdat we prachtige mosterdzaden in onze winkel verkopen ben ik een beetje gaan experimenteren en tot dit recept gekomen.
Met dit basisrecept kun je heerlijk alle kanten op. Voeg er bijvoorbeeld wat knoflookpoeder aan toe of dragon en een beetje tijm en je krijgt een compleet andere smaak.
 
Tip: gebruik de mosterd niet direct (smaakt namelijk niet lekker) maar ruik vooral en neem de geuren in je op en proef steeds een heel klein beetje. De mosterd moet tenminste een dag of vijf rijpen in een afsluitbare pot in de koelkast om op smaak te komen. Als je iedere dag even ruikt en proeft, dan merk je vanzelf wanneer de mosterd rijp is!
 
 

Ingrediënten

25 gram geel mosterdzaad
25 gram bruin mosterdzaad
100 ml appelazijn
25 gram rietsuiker
1/2 theelepel Himalaya zout
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
1/2 theelepel kurkuma (voor een mooie gele kleur)

Zelf mosterd maken

Week de het gele mosterdzaad en het bruine mosterdzaad een nachtje in de appelazijn.Giet alles het geweekte mosterdzaad met de appelazijn, rietsuiker, zout,peper en kurkuma in je magimix en mix met het mes tenminste 5 minuten. De mosterdzaadjes worden naar mate je langer mixt steeds verder verpulvert en je mosterd wordt daardoor steeds fijner.Ik hou van een gezonde mix, dus niet te grof maar ook niet te fijn. Dat resultaat krijg met een minuutje of 5 mixen in magimix. Stop e.e.a. vervolgens in een afsluitbare pot (ik gebruik van die weckpotjes met vaste clip) en zet weg in de koelkast. Roer dagelijks even door en na een dag of 5 heb je heerlijke mosterd!

emile henry

ps. Vind je onze recepten leuk en zou je deze eens met je vrienden, familie of collega’s in onze keuken willen koken? Kijk ook eens op onze andere website deKookworkshop.nl!

Geef een reactie

2 reageer

Daniëlle 30 april 2020 - 22:10

Hoelang is de mosterd houdbaar?

Reply
Peter Eemsing 1 mei 2020 - 11:24

In de gesloten verpakking zeker een jaar en na het openen gekoeld zeker een half jaar!

Reply

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...