Deze kabeljauw burger voor twee, geserveerd met verse, zelfgemaakte tartaarsaus, is perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd. De tartaarsaus voegt een romige en frisse toets toe die uitstekend past bij de delicate smaak van de vis.
Recept voor Kabeljauw burger met zelfgemaakte Tartaarsaus (voor 2 personen)
Voor de kabeljauw burgers:
2 kabeljauwfilets (ongeveer 120-150 gram per stuk)
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie of gesmolten boter
1/2 theelepel citroensap
1/4 theelepel paprikapoeder
2 hamburgerbroodjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
2 slablaadjes
1/2 tomaat, in plakjes gesneden
Voor de paneerlaag:
1/4 kopje bloem
1/2 ei, losgeklopt
1/2 kopje panko of broodkruimels
Voor de zelfgemaakte tartaarsaus:
1/2 kopje mayonaise
1 eetlepel fijngesneden dille
1 kleine augurk, fijngehakt
1 theelepel kappertjes, fijngehakt
1 theelepel citroensap
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Tartaarsaus:
In een kleine kom, combineer de mayonaise, dille, gehakte augurk, kappertjes, en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast om de smaken te laten mengen terwijl je de burgers bereidt.
Kabeljauwburgers:
Kruid de kabeljauwfilets met zout, peper, paprikapoeder en besprenkel ze met citroensap.
Zet de bloem, losgeklopt ei en panko in drie aparte ondiepe kommen.
Haal de filets eerst door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko.
Verhit de olie of boter in een pan en bak de filets tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Broodjes voorbereiden:
Rooster de broodjes lichtjes indien gewenst.
Samenstellen:
Smeer de onderkant van elk broodje in met de tartaarsaus.
Plaats er een slablad op, gevolgd door tomaat en rode ui.
Leg de gebakken kabeljauwfilet bovenop de groenten.
Voeg eventueel meer tartaarsaus toe bovenop de vis.
Serveren kabeljauw burger:
Plaats de bovenkant van de broodjes op de burgers en serveer onmiddellijk.