Home Recepten Gebakken kabeljauw

Gebakken kabeljauw

door Peter Eemsing
0 reageer 20 views
gebakken kabeljauw

Gebakken kabeljauw. Dit eenvoudige maar smaakvolle recept biedt een perfecte balans tussen de malse kabeljauw en de krokante frietjes, met een optie voor wat frisheid als je de salade toevoegt. De citrus en kruiden geven de vis een extra smaak die zowel je kinderen als volwassenen zal aanspreken. Als aan je kabeljauw filet nog de huid zit, snij je die voorzichtig dwars in zodat je filet tijdens het bakken niet krom trekt. Je begint dan ook met bakken op de huid.

Recept voor Gebakken Kabeljauw met Frietjes voor 4 personen

Ingrediënten:
4 kabeljauwfilets (ongeveer 150-200 gram per stuk)
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Rode chilivlokken naar smaak (optioneel)
Sap van een halve citroen
Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Frietjes, voor erbij
Citroenschijfjes, voor serveren

emile henry

Voor de salade (optioneel):
Gemengde groene bladsla
Cherrytomaten, gehalveerd
Komkommer, in plakjes
Een simpele vinaigrette (olijfolie, azijn, zout en peper een basis recept staat ook op de website)

Bereidingswijze:
Voorbereiden van de kabeljauw:
Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en rode chilivlokken.
Druppel wat citroensap over de filets.

Bakken van de kabeljauw:
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Leg de gekruide kabeljauwfilets in de pan en bak ze ongeveer 4-5 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn.
Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant nog eens 3-4 minuten, of tot de vis volledig gaar is.

Je kan deze ook heel eenvoudig op je bbq, in je airfryer of op je contactgrill maken.

Frietjes:
Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik je favoriete zelfgemaakte frietjesrecept die je hier ook op de website kan vinden.

Salade:
Meng de sla, tomaten en komkommer in een kom.
Besprenkel met de vinaigrette net voor het serveren.

Serveren:
Plaats de gebakken kabeljauwfilets op de borden en strooi er fijngehakte peterselie over.
Serveer met een portie frietjes en een partje citroen.
Als je hebt gekozen voor de salade, voeg deze dan toe aan het bord voor een frisse toets.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...