Home Recepten Gebakken fazantdijen met portsaus

Gebakken fazantdijen met portsaus

door Christa Dreef
0 reageer 2,6K views
gebakken fazantdijen met portsaus

Fazant is een heel toegankelijk stukje wild. In dit recept van gebakken fazantdijen met portsaus voegen we ook paddestoelen en pancetta toe.

Ingrediënten:

2 fazantdijen

1 dl ruby port

2 dl groentebouillon

1 1/2 tl mosterd

15 gram koude roomboter

2 plakken pancetta van 2 mm dik

100 gr gemengde bospaddestoelen

1 el roomboter 

1 el smoked arbequina

1 tl verse tijmblaadjes

Zout 

Zwarte peper

Bereidingswijze gebakken fazantdijen met portsaus

Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak ze aan in de smoked arbequina olie. Bestrooi met de tijm, 1/4 tl zout en 1/4 tl peper. Doe de port, bouillon en mosterd in een pannetje en laat tot de helft inkoken.
Bestrooi de fazantdijen met zout en peper, rol ze op en bind ze met wat kooktouw vast. Verwarm een eetlepel roomboter in de pan en bak de dijen 2 minuten per kant op hoog vuur. Zet dan het vuur lager en bak ze dan nog 4 minuten en draai ze regelmatig om. Wikkel ze in folie zodat ze warm blijven tijdens het af maken van de portsaus. Bak de plakken pancetta 5 minuten lang in de magnetron tussen wat bakpapier op 900 Watt. Ze worden dan heerlijk krokant.
Giet de ingekookte portsaus in de pan waarin de fazantdijen zijn gebakken en laat even bruisen. Doe dan terug in de kookpan en voeg klontjes koude roomboter toe en roer totdat de saus mooi glimt en iets gebonden is. Breng verder op smaak met zout en peper. Snijd de dijen in 4 mooie plakjes en serveer op de krokant gebakken pancetta met bospaddestoelen aan beide zijden ernaast en schep twee eetlepels portsaus over de dijen.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...