Home Recepten Vietnamese loempia’s van brickdeeg

Vietnamese loempia’s van brickdeeg

door Peter Eemsing
0 reageer 57 views
Vietnamese loempia's van brickdeeg

Vietnamese loempia’s van brickdeeg. Vietnamese loempia’s, bekend als springrolls, zijn een populaire snack die gewoonlijk wordt bereid met rijstpapier. Het gebruik van brickdeeg in plaats van rijstpapier geeft een draai aan dit gerecht, waardoor ze extra knapperig worden.

Hier is een recept voor Vietnamese loempia’s met kip, gemaakt van brickdeeg, geserveerd met een heerlijke dipsaus.

Ingrediënten voor 8 Vietnamese loempia’s van brickdeeg:


8 vellen brickdeeg
300 gram kipfilet, fijngehakt
100 gram glasnoedels, gekookt en fijngehakt
1 wortel, geraspt
1 kopje witte kool, fijngesneden
1 lente-ui, fijngehakt
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
Zout en peper naar smaak
Plantaardige olie voor het frituren

Voor de dipsaus:
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel limoensap
2 theelepels suiker
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
1 kleine wortel, julienne gesneden voor de garnering

Bereidingswijze
Voorbereiden van de vulling:
Verhit een beetje olie in een pan en voeg de fijngehakte kip toe. Bak tot de kip gaar is.
Voeg de knoflook, gember, wortel, witte kool, lente-ui en koriander toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
Giet de sojasaus en sesamolie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de gekookte glasnoedels door de vulling en zet apart om af te koelen.

Samenstellen van de loempia’s:
Leg een vel brickdeeg op een vlakke ondergrond. Schep ongeveer twee eetlepels van de vulling op het deeg, dicht bij een van de hoeken.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg strak op rond de vulling. Gebruik een beetje water om de randen te verzegelen.

Frituren:
Verhit de plantaardige olie in een diepe pan.
Frituur de loempia’s in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Dipsaus bereiden:
Meng in een kom de vissaus, rijstazijn, limoensap, suiker, gehakte knoflook en chilipeper.
Roer goed tot de suiker is opgelost en voeg de julienne gesneden wortel toe als garnering.

Serveer de warme loempia’s met de dipsaus aan de zijkant. Deze Vietnamese loempia’s met een twist zullen een traktatie zijn voor elke gelegenheid, vooral met hun unieke, knapperige brickdeeg omhulsel.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...