Home Recepten Eiercurry

Eiercurry

door Christa Dreef
0 reageer 808 views
eiercurry

Deze eiercurry wordt gemaakt met o.a. gekaramelliseerde uien en kokosmelk en is echt superlekker. Het gerecht is vrij snel gemaakt en alhoewel ik voor dit recept slechts vier eieren heb gebruikt, is de hoeveelheid saus zodanig veel dat je er ook prima 8 eieren in kunt doen.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 middelgrote uien
  • 4 knoflooktenen
  • 1 tl tamarindepasta
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl kurkuma
  • 400 ml koksmelk (1 blikje)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze eiercurry:

Pel de uien, snijd ze doormidden en vervolgens in halve ringen. Doe de olijfolie in een hete sudderpan en voeg vervolgens de uien toe. Zet het vuur laag en laat de uien langzaam zo’n 20 minuten karamelliseren. Kook de eieren gedurende zes minuten en laat ze koelen in koud water. Pel ze en zet apart weg.

Pel de knoflooktenen en hak ze fijn. Voeg na 20 minuten toe aan de uien en laat zo’n vijf minuten mee sudderen. Voeg dan de tamarindepasta, de suiker, chiliflakes, zout en kurkuma toe en roer goed door. Schenk de kokosmelk erbij en breng alles aan de kook. Voeg de eieren toe en laat de saus nog op een laag vuur 10 minuten pruttelen.

Serveer de eiercurry met wat rijst of naan brood, of combineer dit gerecht met notenrijst, de boterkip en kruidige boontjes.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...