Home Recepten De Koksland burger

De Koksland burger

door Peter Eemsing
0 reageer 433 views
Koksland burger

De Koksland burger is een beetje van ons zelf en een beetje van Gordon Ramsay, de drie sterren chef die exclusieve burgerkoning is geworden met planet Hollywood en zijn andere restaurants. We hebben diverse recepturen van hem wel eens geprobeerd en daar zijn we zelf mee aan het combineren geweest. Daar is de koksland burger uitgekomen. Een beetje van Gordon en een beetje van ons zelf.

We maken natuurlijk zelf het gehakt van een mooi stuk rundvlees. Heb je geen zin om zelf gehakt te draaien koop je gewoon rundergehakt. Wij bakken deze hamburger op onze Ofyr maar dit kan natuurlijk ook prima op een kamado of bbq gemaakt worden. En gaat het ineens regenen? Dan bak je ze gewoon in een grillpan!

Ingrediënten Koksland burger voor 6-8 personen

  • 1 kg rundergehakt
  • 150 g blauwe kaas
  • 1 half bosje bieslook, gehakt
  • 2 theelepels tabasco
  • 3 theelepels worcestersaus
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • zout en peper naar smaak

Voor de topping

  • 6-8 zachte hamburger broodjes, opengesneden
  • vers gesneden sla
  • dunne plakjes tomaat
  • plakjes avocado
  • 1 grote ui in ringen
  • 6-8 reuze champignons
  • 6-8 plakjes cheddar kaas
  • 6-8 eieren
  • 6-8 plakjes uitgebakken spek
  • Truffel- of gewone mayonaise, Ketchup en/of Curry naar smaak

Bereiding koksland burger

Meng alle kruiden, kaas mosterd en het gehakt goed door en laat het liefst een nachtje in de koeling staan. Gebruik een uitsteek vorm of een hamburgerpers om ze te vormen. Leg ze aan de kant op een bakpapiertje zodat ze niet gaan kleven aan elkaar. Een hamburger weegt ongeveer 100-125 gram per stuk. Je kan natuurlijk ook hele grote maken.

Bak het spek uit en de eieren, uien ringen en gril gelijk de champignons. Gril alvast de broodjes lekker knapperig. Dan bak je de burgers 2-3 minuten per kant en zorgt ervoor dat de buitenkant lekker knapperig is en de binnenkant lekker mals. Let erop als je ze omdraait dat je er een plakje cheddar kaas overheen doet zodat die lekker kan smelten over je koksland burger.

Bereiding aankleding broodje

Mocht alles een beetje gaar zijn dan is het tijd om je broodje aan te kleden, zie onderstaand filmpje. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...