Home Nieuws De contactgrill het ultieme kerstcadeau

De contactgrill het ultieme kerstcadeau

door Peter Eemsing
0 reageer 371 views

Eigenlijk hebben we altijd prima zonder gekund, maar sinds kort zijn we er helemaal verliefd op, de contactgrill. Een alleskunner van formaat. Van Belgische wafels tot perfect gegrilde biefstukjes, vis en groenten. Altijd een extra grill pan bij de hand, naast je fornuis. Bij bezoek kun je hem ook lekker gezellig als gourmet- of teppanyaki plaat gebruiken. Met een optionele koud roker kan je ook nog eens heel simpel een rooksmaak aan je bereiding meegeven.

Onze favorieten van de contactgrill

belgische wafels
Belgische wafels

Belgische wafels zijn makkelijk om te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Een eitje extra voor wat meer crisp of wat extra vocht, melk of karnemelk voor extra zachte wafels. Met een vleugje nootmuskaat, kaneel of wat extra vanille suiker maak je ze heel makkelijk en super smakelijk voor een ultiem dessert. Maak je wafels vervolgens af met ijs, jam, slagroom, aardbeien, bessen of lekkere andere vruchten. Poedersuiker maakt je wafel extra feestelijk op het bord.

panini
Panini’s

Heerlijke panini’s heb je zo gemaakt op je contactgrill. Je kan eindeloos combineren met broodsoorten maar ook met de vulling is het eindeloos spelen. Ik maak vaak de panini met mijn laatste plakjes zelfgebakken brood en kijk dan in de koelkast wat ik nog voor restjes heb. Super lekker is een panini met kaas, wat uienringen en tomaat. Serveer ze met wat extra bladgroenten, zo krijg je ook nog de broodnodige vitaminen binnen tijdens de lunch, en ze zien er uit als een luxe lunch bij een restaurant.

gegrilde Aubergine’s

Je hebt nooit ruimte genoeg in je keuken, daarom is een contact grill een welkome aanvulling in je keuken. Het maakt het makkelijker om even snel je groenten een mooi grill motief te geven, maar ook om de groenten lekker crispy te houden. Doordat je de grill kunt aandrukken krijg je aan twee kanten zo’n mooie grill streep op je groenten. Je kan van wortels tot courgette, maar ook uitjes of champignons als side dish snel bereiden op de contactgrill, zodat je het fornuis vrij hebt voor je andere pannen.

Gegrilde garnalen
Gegrilde garnalen

Garnalen grillen of satetjes bakken is een peuleschil op de contactgrill. Marineer ze naar je eigen smaak en grille ze af op de vlakke plaat. Let er wel op bij garnalen uit de vriezer dat ze goed ontdooit en hun vocht kwijt zijn, anders is je vlakgrill heel snel een natte bende en kook je de garnalen in plaats van dat je ze grillt. Voor alle vissoorten uit de vriezer geldt dat je ze eerst moet laten ontdooien en het vocht moet afdeppen, voordat je ze op de grill gaat gebruiken.

biefstuk, vlees
vlees heerlijk stukje vlees

De grill is ideaal om je vlees snel te grillen. Je kan ze in hun eigen vet laten garen en bij sommige vlakgrill modellen krijg je zelfs een kerntemperatuur meter als accessoire bijgeleverd, zodat je altijd de perfecte garing krijgt ipv een schoenzool uit je pan. Rare, medium rare of well done is dan geen probleem meer. Een mooi stukje vlees is duur en heel erg zonde om te verpesten. Heerlijk een pepertje of knoflook meegrillen en dan afmaken met peper en zout naar smaak. Met een goede contactgrill ga jij een meester worden in het bereiden van een mooi stukje vlees. Als je vlees gaat kopen, koop dan een mooi stukje lokaal vlees bij je slager.

Natuurlijk zijn dit maar een paar voorbeelden waar wij de grill voor gebruiken en met een beetje creativiteit kan je nog veel meer toepassingen bedenken. Heb jij ook een goede tip voor de contactgrill? Plaats ze onder in de comments!

Aankoop advies

Natuurlijk gaan we een beetje reclame maken voor de producten die we zelf verkopen. Als je ons een beetje volgt zal je zien dat wij alleen maar koken met producten die we ook zelf verkopen. Als we ze niet zelf gebruiken dan verkopen we ze niet of halen ze uit ons assortiment.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een contactgrill?

1. Zorg er voor dat hij makkelijk schoon te maken is en dat de olie of vetten in een lekbakje komen.

2. Neem een contactgrill zonder Pfas coating op de platen. Kies dus voor een keramische coating.

3. Kijk goed naar de platen die erbij verkocht worden. Meestal krijg je een setje wafelplaten, vlakke platen en grill platen bij je grill geleverd. Kijk ook goed dat ze makkelijk verwijderd en omgedraaid kunnen worden.

4. Een super handige accessoire is een kerntemperatuur meter, zodat je je vlees altijd de perfecte gering kunt geven!

5. Neem een grill met een hoog wattage zodat hij snel op temperatuur is en zijn temperatuur goed behoud tijdens het gebruik. Veel mensen denken dat de grill altijd het hoge wattage gebruikt, maar dat is alleen bij het opwarmen en op temperatuur houden. Dus als je een grill hebt van 2000 watt wil dat niet zeggen dat hij dat continue verbruikt.

Onze keuze contactgrill is:

De Wartmann keramische contactgrill WM-2208 CG, klik hier voor meer informatie

Wartmann keramische contactgrill donker
http://Wartmann keramische contactgrill WM-2208 CG

Rooktip

Veel mensen missen de typische rooksmaak bij het gebruik van een contactgrill ipv de bbq. Met een rook en smoke set geef je heel makkelijk een rooksmaakje aan al je bereidingen! Er zijn 7 verschillende rooksmaken, van appel tot peer tot eiken, gebruik de verschillende smaken om je bereidingen helemaal af te maken. Bekijk hier de mogelijkheden:

https://koksland.nl/product-categorie/rookapparaat-smoker/

Complete rook en smoke set
https://www.youtube.com/channel/UCJb1fgRrJV7r-hE8dp__I4A

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...