Deze citrus salade is heerlijk zomers en past prima als bijgerecht bij koriander garnalen of als bijgerecht bij een BBQ. Het is ruim voldoende voor vier personen.
Ingrediënten:
- 3 handsinaasappelen
- 1 mango
- 1 avocado
- 1/2 rode paprika
- 1/2 rode ui
- 5 gram verse koriander
- 5 gram verse peterselie
- 150 gram verse spinazie
- 150 gram romaine sla
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels arbequina olijfolie
- 1 theelepel grove mosterd
- sap van 2 citroenen
Bereidingswijze:
Schil de sinaasappels zodanig dat ook al het wit eraf is en snijd vervolgens met een heel scherp mes de vliesjes tussen de partjes sinaasappel weg. Snijd de partjes vervolgens in drie stukjes. Schil de mango en snijd er mooie kleine blokjes van. Doe hetzelfde met de avocado. Snijd de paprika en rode ui in kleine dunne partjes. Hak de koriander en peterselie fijn en snijd de sla in dunne reepjes. Klop voor de dressing in een ruime kom de gembersiroop, olijfolie, grove mosterd en citroensap goed door elkaar. Doe de spinazie en de sla in een ruime schaal, voeg de sinaasappel, ui, paprika, mango en avocado toe. Schep goed om. Schenk vervolgens de dressing er overheen en bestrooi met de gehakte peterselie en koriander en schep nog een keer alles voorzichtig door. Serveer de citrus salade met koriander garnalen en dikke frieten!