Home Recepten Gegrilde kabeljauw met aardappelpuree

Gegrilde kabeljauw met aardappelpuree

door Peter Eemsing
0 reageer 28 views

Gegrilde kabeljauw met aardappelpuree. Kabeljauw is echt zo’n vis die je bijna overal bij kunt eten. Hij heeft een zachte, milde smaak en dat maakt ‘m super veelzijdig. In dit recept gaan we de kabeljauw grillen, waardoor hij lekker sappig blijft van binnen met een licht knapperig laagje aan de buitenkant. Serveer ‘m met een romige aardappelpuree en een frisse salade en je hebt een heerlijk gerecht dat in een halfuurtje op tafel staat. Perfect als je snel iets lekkers wilt maken voor twee personen!

Wat heb je nodig?

Voor de gegrilde kabeljauw:

  • 2 kabeljauwfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en peper
  • Fijngehakte peterselie (voor de afwerking)

Voor de aardappelpuree:

  • 400 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 eetlepels boter
  • 100 ml melk
  • Zout en peper

Voor de salade:

  • Gemengde sla (zoals rucola, veldsla en radicchio)
  • 6-8 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

1. Kabeljauw voorbereiden:
Mix de olijfolie, knoflook, citroensap, zout en peper in een kommetje. Smeer de kabeljauwfilets in met dit mengsel en laat ze even staan, zo’n 10-15 minuutjes.

2. Aardappelpuree maken:
Kook de aardappelen in een pan met wat zout tot ze lekker zacht zijn, dat duurt zo’n 15-20 minuten. Giet af, voeg boter en melk toe en stamp alles tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

3. Kabeljauw grillen:
Verhit een grillpan of een gewone koekenpan op middelhoog vuur en doe er een beetje olijfolie in. Leg de kabeljauwfilets in de pan en grill ze zo’n 3-4 minuten aan elke kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

4. Salade maken:
Meng in een kom de sla, gehalveerde cherrytomaten, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Even husselen en klaar!

5. Opscheppen:
Verdeel de aardappelpuree over twee borden, leg daar de gegrilde kabeljauw op en strooi er wat fijngehakte peterselie overheen. Serveer met de salade en een schijfje citroen voor erbij.

En dat was het! Een simpele, maar super smakelijke maaltijd die je zo in elkaar draait. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...