Home Recepten Cassave platbrood op de ofyr maken

Cassave platbrood op de ofyr maken

door Peter Eemsing
0 reageer 2,K views
Cassave platbrood

In een reis programma van Joanne Lumley was ze in Haiti bij een lokale broodbakker. Ze maakten daar prachtig Cassave platbrood. Laat dit ook nog eens helemaal Paleo zijn. Snel wat meel besteld om er lekker mee te spelen.

Het leuk van dit meel is dat je er veel variaties mee kunt maken. Je gebruikt het meel en dan leng je aan met of kokosmelk, water of een combinatie ervan. De kunst is om een mooi stevig pizza deeg mee te maken. In je keuken machine zal het korrelig blijven maar je kneed het uiteindelijk met de hand tot een mooi deeg.

Wij hebben dit brood gemaakt om lekker met de Hachée te eten en daardoor heb ik er wat zout, knoflook en korianderpoeder door gedaan om het wat meer smaak te geven. Je kan daar natuurlijk zelf alle kanten mee op combineren. Ook gemalen cashewnoten en rietsuiker kan je prima door het deeg heen doen. In het filmpje bakken wij het af op de Ofyr maar het kan natuurlijk ook in je voorverwarmde oven van 220 graden of hoger. Je wil uiteindelijk een lekker crispy resultaat hebben en daardoor is het ook lang houdbaar.

Cassave meel is een mooie bloem soort om mee te spelen, glutenvrij en Paleo proef!

Ingrediënten Cassave platbrood

  • 500 gram cassave meel
  • 400 gram vocht kokosmelk of water
  • 10 gram zout
  • 15 gram knoflook poeder (optioneel)
  • 10 gram koriander zaad (optioneel

Bereiding

Meng alle ingrediënten tot je een grof korrelig bal krijgt. Kneed uiteindelijk samen met je handen want in de keuken machine blijft het korrelig. Let er op dat je niet te weinig vocht hebt en ook niet te veel. Het moet aanvoelen als een pizzadeeg. Laat even 20 minuten afgedekt staan.

Pak een flinke golfbal deeg en rol uit tot een lekkere dunne platte schijf die je eventueel nog rond kunt maken met een vorm. Herhaal dat totdat je deeg op is.

Bak ze af op de plaat van je Ofyr of in je oven. Zie onderstaande video.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...