Home Nieuws No Waste kitchen met de voedseldroger

No Waste kitchen met de voedseldroger

door Peter Eemsing
0 reageer 2,6K views
voedseldroger dehydrator wartmann

Een voedseldroger / dehydrator is ondanks zijn formaat een absolute aanwinst in je keuken. Voordat je tot aanschaf overgaat lees eerst dit artikel. Onder voedseldrogers versta ik een rvs apparaat met een goed vermogen, niet die plastic dingetjes die je overal op internet kunt kopen. Bij een voedseldroger heb je wel iets nodig om mee te malen. Wij gebruiken daarvoor een high-speed blender met een zogenaamde droogkan erop. Een droogkan is specifiek gemaakt voor droge stoffen en heeft een ander mes dan een normale blender.

Door creatief met de voedsel droger om te gaan bezit je altijd een assortiment poedertjes, kruiden en smaakmakers zonder toegevoegde smaakmakers als zout, e621 en andere meuk erin. En je hoeft bijna niets meer weg te gooien, No Waste!

Wups

Wat kan je met een voedseldroger / dehydrator?

 1. 1 Het drogen van kruiden is geweldig met een voedseldroger. Je houd altijd kruiden over die je niet gebruikt en na 5-7 dagen weer weggooit. Ga ze drogen en meng ze tot een poeder. Een poedertje van bijvoorbeeld munt kan je overal voor gebruiken. Van garneren tot smaakmakers, combineren met verschillende kruiden, je wil nooit meer anders..
 2. Het drogen van fruit, super gezond en je kan er heerlijke snacks mee maken voor je kinderen vol met natuurlijke suikers. Ook voor je walnoten of andere noten die uit je tuin komen de perfecte oplossing.
 3. Het drogen van paddestoelen, voor poeders maar ook in zijn geheel goed te gebruiken in verschillende gerechten.
 4. Het drogen van groente, ik maak bijvoorbeeld zelf altijd een basis bouillon poeder met Wups, Wortel, Ui, Peterselie en Selderij. Zodat ik altijd een pure basis heb.
 5. Als rijskast voor mijn ‘brood’ deeg, ideaal zodat je niet je hele keuken op temperatuur hoeft te brengen.
 6. Het maken van beef jerky, doe ene lekker stuk vlees in een marinade en laat langzaam drogen, hiervoor ook weer, lekkerder ga je ze niet krijgen.
 7. Fruitpoeder voor smoothies en sapjes en desserts maken.
 8. Je eigen thee soorten drogen en melanges maken.
 9. Maak chips van gedroogde stukken groenten en fruit.
 10. Patteserie, van eiwitten tot andere bereidingen, mogelijkheden volop.
 11. Zelf je rookmot maken, fijnzaagsel gewoon laten drogen in de smaak die je wil.
 12. De ultieme bordenwarmer!
 13. De mogelijkheden zijn legio, van kamille, tot vlierbloesem en van droogboeket tot kerstversiering in je boom.

Voedsel drogers zijn er in veel soorten en kwaliteiten. Met de goedkopere plastic varianten ben je snel klaar, die werken niet, te lang of niet goed. Koop een goede voedsel droger in rvs uitvoering zodat je er jaren lang plezier van kunt hebben.

Wij bewaren vervolgens alles in plastic bakjes die we makkelijk in een keukenlaatje kunnen stapelen met een etiketje erop.

Klik hier voor onze voedseldrogers, https://koksland.nl/product-categorie/voedseldroger-dehydrator/

Onze high-speed blenders kan je hier vinden, https://koksland.nl/product-categorie/blenders/

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...