Bruschetta is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie, zout en peper, gecombineerd met rode peper, tomaat, worst, groenten en/of kaas. Super simpel om te maken en overheerlijk. In dit recept maken we een topping met tomaat en rode peper.
Ingrediënten:
- 1 afgebakken ciabatta
- 250 gram tomaten (liefst honingtomaten of tasty tom tomaten)
- 1/2 rode peper
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- arbequina olijfolie
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 3 takjes verse peterselie
- 8 sprietjes bieslook
Bereidingswijze bruschetta:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta in schuine plakken van 1 cm dik en leg ze op een bakplaat. besprenkel ze ruimschoots met de olijfolie en bak tot ze licht krokant en licht bruin zijn. Dat duurt ongeveer 4-5 minuten.
Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in heel kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit rode peper en hak fijn. Pel de sjalot en hak eveneens fijn. Meng vervolgens de tomaten, rode peper en sjalot door elkaar en breng op smaak met iets zeezout en versgemalen zwarte peper. Hak de peterselie en bieslook fijn en zet even apart weg.
Als de ciabatta plakken voor de bruschetta klaar zijn, wrijf je ze in met de knoflook (dus gewoon de gepelde knoflooktenen flink over het broodje heen en weer bewegen). vervolgens verdeel je het tomaat mengsel over de plakken en tot slot top je alles af met de fijngehakte peterselie en bieslook. Serveer direct uit.