Home Nieuws Prijzen van frituur- en zonnebloemolie stijgen de ‘frituur’ pan uit!

Prijzen van frituur- en zonnebloemolie stijgen de ‘frituur’ pan uit!

door Peter Eemsing
0 reageer 578 views
Prijzen van frituur- en zonnebloemolie stijgen

De prijzen van frituur- en zonnebloemolie stijgen snel, mede door de oorlog in Ukraine. Ook werken hier aan mee de aanhoudende kostenstijgingen van transport en de afgelopen corona crisis. Inmiddels zijn de prijzen van zonnebloem-, palm- en frituurolie al meer dan 50 procent gestegen in een paar maanden tijd. Dit is de zoveelste tegenvaller voor de horeca in combinatie met de prijsstijgingen voor gas en energie verbruik.

In de horeca zal dit absoluut leiden tot prijsverhogingen en zijn er weinig mogelijkheden tot veranderingen, maar voor thuis gebruik zou het juist nu de tijd kunnen zijn om over te stappen naar een airfryer/Hete luchtfriteuse. Met de huidige olieprijzen heb je deze snel terug verdiend en een airfryer is ook heel eenvoudig in gebruik en makkelijk schoon te houden.

Prijzen van frituur- en zonnebloemolie stijgen. Wat kan jij er aan doen?

Koop een airfryer/hete lucht friteuse. Een airfryer gebruikt nauwelijks tot geen olie. Airfryers heb je in veel soorten, maten en kwaliteiten.

Wij hebben gekozen voor de airfryer / hete luchtfriteuse 5 Liter, van Wartmann® de WM-930 XXL, met een inhoud van 5 liter en 7 instelbare programma’s in de zwarte uitvoering. Deze heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

De Airfryer / Hete lucht friteuse

De meeste producten voor de frituur worden tegenwoordig al aangepast voor het gebruik in je hetelucht oven of airfryer. Echter, om alleen voor wat patatjes en snacks je hele oven op te warmen, verbruik je veel meer stroom dan bij het gebruik van een airfryer. De compacte manier van verwarmen in een airfryer scheelt veel energiekosten.

Met de 5 liter airfryer van Wartmann® kun je direct één van de zeven vooraf ingestelde programma’s selecteren met de punt van je vinger. De temperatuur en baktijd kunnen ook handmatig worden aangepast naar je persoonlijke voorkeur. Met de airfryer van Wartmann® bak je bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk chips van verse aardappelen met slechts een paar druppels plantaardige olie in 20 minuten. Ook voor friet, snacks, vlees, vis, groenten, cake en pizza is deze hete luchtfriteuse zeer geschikt.  De Wartmann® airfryer geeft een signaal als het programma is afgelopen en schakelt zichzelf dan na afkoeling automatisch uit. Ook kun je het programma onderbreken om het product te bekijken, na de controle schuif je de bak weer dicht en het programma hervat zich.

Wil je meer informatie over de airfryer van Wartmann®, dan kun je ons altijd bellen of mailen. Natuurlijk kun je ook de Wartmann® airfryer direct bij ons bestellen via onze website, we hebben voldoende voorraad!

Bekijk de airfryer van Wartmann® hier in onze winkel: https://koksland.nl/product/wartmann-airfryer-55-liter-wm-930-xxl/

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...