Home Recepten Witlof peer carpaccio met een oosterse vinaigrette

Witlof peer carpaccio met een oosterse vinaigrette

door Peter Eemsing
0 reageer 15 views
Witlof peer carpaccio

Deze witlof peer carpaccio met ham en een oosterse vinaigrette kan je heel makkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Serveer de vinaigrette los van de salade zodat iedereen deze naar eigensmaak kan toevoegen. Deze witlof peer salade is een lekkere balans van zoete, zoute en frisse smaken, met verschillende texturen van knapperige witlof tot zachte peer en zoute ham.

Ingrediënten Witlof peer carpaccio voor 4 personen

Voor de carpaccio:

4 grote stronken witlof

2 rijpe peren

100g dun gesneden prosciutto of serranoham

60g Parmezaanse kaas, geschaafd

Een handjevol microgreens of jonge sla voor de garnering

Een handvol walnoten, licht geroosterd en grof gehakt (optioneel)

Aziatische Vinaigrette:

2 eetlepels olijfolie extra vierge

1 eetlepels vissaus

1 eetlepels rijstazijn

1 theelepels honing of agavesiroop

1 theelepels sesamolie

1 kleine tenen knoflook, fijngehakt

1 theelepel geraspte verse gember

Sap van 1 limoen

Zout en peper naar smaak

Bereiding carpaccio

Voorbereiding Carpaccio:

Witlof voorbereiden: Snijd de onderkant van de witlofstronken af en verwijder de buitenste bladeren indien nodig. Snijd de stronken in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in dunne reepjes en verdeel deze over vier borden of op een schaal.

Peer voorbereiden: Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in dunne plakjes en leg deze afwisselend met de witlofreepjes op de borden.

Prosciutto: Verdeel de plakjes ham gelijkmatig bovenop de laagjes witlof en peer.

Vinaigrette:

Mengen: Klop in een kleine kom de olijfolie, vissaus, rijstazijn, honing, sesamolie, knoflook, gember en limoensap door elkaar tot een mooie saus. Breng op smaak met zout en peper.

Afwerking:

Dressing: Druppel de vinaigrette voorzichtig over de witlof en peer en serveer het restant los in een kommetje.

Parmezaanse kaas: Verdeel de geschaafde Parmezaanse kaas over de carpaccio.

Microgreens: Garneer met microgreens of jonge sla.

Walnoten: Strooi optioneel de geroosterde, gehakte walnoten over het gerecht voor wat extra textuur.

Serveren: Dien de witlof peer salade onmiddellijk op, zodat alle ingrediënten hun versheid behouden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...