Bloemkoolrijst is koolhydraat arm en is een perfect, gezond alternatief voor rijst in wok gerechten en curry’s. De smaak is licht en fris, het is eenvoudig te maken en ook nog eens snel klaar. Dit recept is voldoende voor 4-6 personen.
Dit recept combineert prachtig bij de chicken tikka masala, ook op deze website te vinden.
Ingrediënten bloemkoolrijst:
1 bloemkool
4 tenen knoflook
2 limoenen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
15 gram verse koriander
Bereidingswijze:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de kern en de stelen gebruik je niet.
Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en pulseer een aantal keer, totdat de roosjes mooi fijngemalen zijn. Voilà, je bloemkoolrijst is gemaakt.
Snijd de knoflook in fijne stukjes. Was de limoenen en rasp de schil (alleen het groen).
Doe de olijfolie met knoflook en limoenrasp in een pan en fruit dit 1 minuut.
Voeg de bloemkoolrijst toe en pers hier een 1 limoen boven uit. Bak zo’n 5 minuten.
Breng op smaak met het zout en peper. Snijd de koriander fijn en roer vlak voor het serveren door de bloemkoolrijst.