Home Recepten Aziatische Roerbak met Biefstuk en Woknoedels – Snel en Heerlijk!

Aziatische Roerbak met Biefstuk en Woknoedels – Snel en Heerlijk!

door Peter Eemsing
0 reageer 13 views
Aziatische roerbak met biefstuk

Aziatische Roerbak met Biefstuk en Woknoedels – Snel en Heerlijk!

Op zoek naar een snel, voedzaam én smaakvol gerecht? Deze Aziatische roerbak met biefstuk en woknoedels staat in minder dan 30 minuten op tafel! Met malse biefstukreepjes en knapperige groenten zoals paksoi, paprika en broccoli, geniet je van een heerlijke maaltijd vol Aziatische smaken.

Je kunt dit gerecht ook eenvoudig aanpassen met groenten die je nog in huis hebt, zoals boontjes of wortels. Dankzij Aziatische smaakmakers als sojasaus, oestersaus en sesamolie waan je je even in Azië!

Ingrediënten voor Twee Personen:

  • 200 g woknoedels
  • 200 g biefstuk, in dunne reepjes
  • 1 paksoi, grof gesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • Optioneel: 100 g sugar snaps of sperziebonen, in stukjes
  • Optioneel: handjevol broccoliroosjes
  • 1 stukje verse gember (ca. 2 cm), fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl rijstazijn
  • ½ tl suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: snufje chilivlokken voor wat pit
  • Zonnebloem- of wokolie om in te bakken

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 25 minuten

Bereidingswijze:

  1. Noedels Koken:
    • Kook de woknoedels volgens de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Biefstuk Marineren:
    • Meng de biefstukreepjes met 1 el sojasaus, ½ el oestersaus en wat peper. Laat kort marineren.
  3. Roerbakken:
    • Verhit wat olie in een wok op hoog vuur en bak de knoflook en gember tot ze geuren.
    • Voeg de biefstukreepjes toe en bak kort aan tot ze bruin zijn. Haal de biefstuk uit de wok en zet apart.
    • Voeg wat extra olie toe en roerbak de paprika, sugar snaps en broccoliroosjes 3-4 minuten.
    • Voeg paksoi en lente-ui toe en roerbak 1-2 minuten tot de paksoi slinkt.
  4. Saus Toevoegen:
    • Voeg de rest van de sojasaus, oestersaus, sesamolie, rijstazijn en suiker toe. Roer goed door.
    • Doe de noedels en biefstukreepjes terug in de wok en roerbak alles nog een minuut of twee.
  5. Serveren:
    • Proef en voeg eventueel extra zout, peper of chilivlokken toe.
    • Serveer meteen en geniet van deze smaakvolle Aziatische roerbak met biefstuk!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...